Ezt írtuk anno 1971-ben

2021.10.11. 07:30

Príma lisztből hol ilyen, hol olyan kenyér sül

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Értetlenül álltak a jelenség előtt mind a fogyasztók, mind a hivatalos szervek 1971-ben. Az október 3-i Észak-Magyarország világított rá: híre ment, ha egy pékségben kiváló kenyeret kezdtek sütni, attól kezdve az emberek szívesebben vásároltak onnan. De a minőség nem bizonyult tartósnak: legközelebb már sületlen, nyers és lapos volt a kenyér, akár a deszka. A sütőipar a malmokra mutogatott, és viszont, mígnem kiderült: a liszt valóban príma minőségű, a hibát máshol kell keresni. A miniszteri értekezlet úgy döntött: részletes elemzés alapján megvizsgálják a sütőipar fejlesztésével kapcsolatos további teendőket, hogy mindenhol kifogástalan lehessen a kenyér.

(A borítóképen: Mindennapi kenyerünk minősége kulcskérdés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában