2021.10.11. 07:30
Príma lisztből hol ilyen, hol olyan kenyér sül
Forrás: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Értetlenül álltak a jelenség előtt mind a fogyasztók, mind a hivatalos szervek 1971-ben. Az október 3-i Észak-Magyarország világított rá: híre ment, ha egy pékségben kiváló kenyeret kezdtek sütni, attól kezdve az emberek szívesebben vásároltak onnan. De a minőség nem bizonyult tartósnak: legközelebb már sületlen, nyers és lapos volt a kenyér, akár a deszka. A sütőipar a malmokra mutogatott, és viszont, mígnem kiderült: a liszt valóban príma minőségű, a hibát máshol kell keresni. A miniszteri értekezlet úgy döntött: részletes elemzés alapján megvizsgálják a sütőipar fejlesztésével kapcsolatos további teendőket, hogy mindenhol kifogástalan lehessen a kenyér.
(A borítóképen: Mindennapi kenyerünk minősége kulcskérdés)