Szakmai tájékoztató

2021.10.01. 18:30

Monitorozási tevékenység az iskolaőrök munkájával kapcsolatban

Az alapvető jogok biztosa Miskolcra és Encsre is ellátogatott.

Fotó: AJBH

Megyénkbe látogatott a múlt héten dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztató keretében jelentette be, hogy a megyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történő – monitorozási tevékenységet kezdett. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH) beszámolója szerint az egyeztetésen dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, valamint az ORFK, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezető munkatársai és az iskolaőri tevékenységet irányító járási rendőrségi koordinátorok is részt vettek.

Az ombudsman és dr. Wildner Domonkos, az AJBH rendészeti igazgatója a szakmai egyeztetés során tájékoztatást kapott a megyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájáról, képzéséről és feladat­ellátásuk körülményeiről.

Dr. Kozma Ákos köszöntötte az „Év Iskolaőre” elismerés kitüntetettjét, Kulcsár Tamásnét, aki a Kazincbarcikai Rend­őrkapitányság illetékességi területén, a Gvadányi József Általános Iskolában teljesít szolgálatot Rudabányán. Majd ellátogatott az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fügödi Tagintézményébe, ahol az ombudsman egyebek mellett arról tájékozódott, hogyan fogadták a tanulók és szüleik az új intézményként bevezetett iskolaőrséget, történtek-e kirívó esetek, szükség volt-e iskolaőri intézkedésre az intézményben.

(A borítóképen: A szakmai tájékoztató résztvevői)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában