Közlekedési információk

2021.10.14. 15:59

Ismét járhatóak a fakidőlések miatt korábban lezárt utak a Bükkben

A Bükk hegység 700 méternél magasabban fekvő területein a szerda kora esti órákban havazás váltotta fel az addigi esőt, a hóréteg vastagsága az esti órákban elérte a 10 centimétert.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonnal elkezdte az érintett utak tisztítását, az éjszaka folyamán három kombinált eszközhordozó dolgozott, összesen 7 tonna sót felhasználva. A nem szűnő havazás, a tapadó hó okozta sorozatos fakidőlések és a hóval terhelt, úttest fölé belógó ágak miatt a szakemberek korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út Mályinka és Szentlélek közötti szakaszát. Mostanra mindkét út ismét járható.

A kidőlt fák eltávolításáról és a hóeltakarítási munkálatokról kollégánk videót is készített.

(Videó: Vajda János)

A társaság a síkosságmentesítésen túl az útra dőlt fák és a hó súlya miatt az úttest fölé belógó ágak eltávolítására motoros láncfűrészekkel ellátott brigádot is a helyszínre küldött, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai és a Rendőrség is segítették a munkát. A kidőlt fákat a szakemberek már eltávolították az útról, a belógó, hóval terhelt ágakról leverték a havat, szükség esetén az ágakat levágták. A térségben ugyanis a fáknak még megvan a lombkoronája, ráadásul a bükkfák gyökérzete nem túl mélyre nyúlik, így nehezebben bírják el a jelentős plusz terhet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a térségben közlekedőket továbbra is arra kérik, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában