Közgyűlés

2021.10.27. 19:30

Ingatlanügy(let)ek terítéken

Kiemelt fejlesztési terület lesz a Búza téri piac melletti egyik terület és az Erzsébet fürdő mögötti telek.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Csütörtökön tartja októberi közgyűlési ülését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kedd délutáni állapot szerint 14 rendes és további 3 sürgősségi előterjesztést tartalmazó napirend zömében ingatlanokkal, városi tulajdonú vagyoni elemekkel kapcsolatos döntésekkel foglalkozik.

Telkes döntések

Sürgősséggel tárgyalják például a Búza téri piac melletti egyik terület kiemelt fejlesztési területté nyilvánítását. Mint ismert, idén nem egy döntés született a piaccal kapcsolatban. Például a városi önkormányzat az őstermelői piac területét és mellette lévő területeket apportál a működtető társaságba azzal a magyarázattal, hogy biztosított legyen a piac bővítése. Most az egyik ilyen telek ügyében születik döntés.

Ugyancsak kiemelt fejlesztési területté nyilvánítják a belvárosban lévő Erzsébet fürdő mögötti, a Szent István térrel lényegében határos területet, amelyre (korábban több alkalommal is foglalkoztunk a témával – a szerk.) az Avalon Center Kft. szándékozik építkezni.

Mint a keddi Észak-Magyarországban olvashatták, az önkormányzat 290 millió forintért meg akarja vásárolni a Győri kapu 57. szám alatt található egykori Tokaj vendéglátóház központi részét, amelyben – más dolgok mellett – megtalálható az az értékes népviseleti gyűjtemény, amelyet a néhai Barna György miskolci üzletember ajándékozott Miskolcnak. A város vezetése úgy gondolja, hogy ezzel a gyűjtemény elhelyezése is megoldódik.

A testület tárgyal továbbá a városban működő térfelügyeleti kamerarendszer bővítéséről. A Centrum áruház környékén helyeznének el újabb kamerákat. Ezzel is szeretnék biztonságosabbá tenni a város ezen forgalmas területét.

A nemrég kinevezett Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szeptember 29-én tájékoztatta a város polgármesterét arról, hogy szeptember 30-i hatállyal visszavonja dr. Bogyay Ferenc ezredes miskolci rendőrkapitányi kinevezését, és november 1-jei hatállyal kezdeményezi Miskolczi István alezredes kinevezését a Miskolci Rendőrkapitányság élére. A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény szerint ilyen esetekben a kinevezőnek ki kell kérnie az illetékes önkormányzat képviselő-testületének előzetes véleményét. A miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén tehát az új városi rendőrkapitánnyal kapcsolatos véleményét is megalkotja. A napirendi pont nagy érdeklődésre tarthat számot, hiszen az utóbbi időben sokan, sok fórumon mondtak nem túl rózsás véleményt a város eléggé ingatag közbiztonságáról.

(A borítóképen: Az őstermelői piac jövőjéért is sokan aggódnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában