Felújítás

2021.10.08. 12:00

Huszonnégy órás futással avatják fel a futókört Felsőzsolcán

A pálya rekortánborítást kapott, és rendbe tették a futókör környezetét is.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

A korábbi, rossz állapotban lévő salakos futókör kormányzati támogatásból újult meg, így alkalmas felkészülési helyszínné vált az amatőr és a profi sportolók számára egyaránt. Az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola másodikos tanulói futották végig a 360 méteres kört.

Napjainkban a futás reneszánszát éli, hiszen ez a sport kikapcsolódást és egészséges életmódot is jelent – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Hozzátette: nem kell hozzá semmilyen technikai eszköz, csak egy szépen felújított rekortán futópálya. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően 17 millió forintot kapott Felsőzsolca önkormányzata, hogy felújíthassa a sportpálya futókörét. Két köznevelési intézmény, egy általános iskola és egy óvoda is van a pálya szomszédságában, így a gyerekek is bármikor használhatják a futópályát. – A most átadott beruházás az egészségünket és biztonságunkat szolgálja – hangsúlyozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. Ezelőtt sokan panaszkodtak, hogy a futókör már nem alkalmas a sportolásra, most viszont egyre többen használják minden korosztályból – tette hozzá. Azért, hogy a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra felhívják a figyelmet, 24 órás futást hirdettek a város lakóinak. Pénteken délelőtt 10 órától szombaton délelőtt 10 óráig folyamatosan futnak majd a pályán. Olyan vállalkozó kedvűek is lesznek, akik éjjel vagy hajnalban fognak futni – mondta a polgármester.

(A borítóképen: Szarka Tamás, Csöbör Katalin és Pap Zsolt az avatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában