Kajak-kenu

2021.10.26. 12:00

„Ez az esemény bizonyára örökre megmarad az emlékezetemben”

Bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak megyénk keleti kapujában.

Kolodzey Tamás

Forrás: PH

Fotó: Jozsef Erdos

A Bodrog és a Tisza „kézfogásánál” fekvő város legújabb világbajnokát, edzőjét és családjának tagjait a napokban köszöntötték a település képviselő-testületének tagjai.

Emlékezetes marad

Ismeretes, hogy Soltész Péter október elején az ifjúsági korosztály maratoni kajak-kenu világbajnokságán, a romániai Pitesti-ben utasította maga mögé a mezőnyt. A tizenhat esztendős, szép jövő elé néző versenyző – aki a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium 10. f sporttagozatos diákja – a 19 kilométeres távon 1:35,20-as idővel úgy bizonyult a legjobbnak, hogy több mint egy percet vert a mögötte másodikként célba érkező olasz versenyzőre.

– Számomra felemelő érzés volt, hogy Tokaj immáron negyedik világbajnokának teljesítményét méltathattam, és képviselő-testületünk nevében megajándékozhattam – mondta Posta György polgármester. – Természetesen kijutott az elismerésből Krecz Tamás klubelnök-vezetőedzőnek és Péter családtagjainak is.

– A mostani volt életem első fogadása, ezért az esemény bizonyára örökre megmarad az emlékezetemben – vette át a szót Soltész Péter vébéaranyérmes, majd hozzátette: – Mintegy fél óráig ünnepeltek, és azzal köszöntem el a vendéglátóktól, hogy az elkövetkező szezonokban is mindent megteszek az esetleges újabb meghívásokért. Olyan eredményeket szeretnék elérni, hogy a polgármester úrnak máskor is be kelljen majd „rendelnie”.

(A borítóképen: Posta György polgármester ajándékozta meg Soltész Pétert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában