Nyelvtanulás

2021.10.15. 11:00

Emelt szintű kínai a Zrínyiben

Emelt szintű kínai nyelvoktatás is indul a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban a 2022/23-as tanévtől, tájékoztatja az iskola vezetése az általános iskolás diákokat.

A tanulók a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetének magyar és kínai anyanyelvű tanárainak segítségével sokrétű, színes és rendkívül gazdag nyelvet sajátíthatnak el a négy tanév során, emellett megismerhetik Kína több ezer éves kultúráját.

„Fontosnak ítéljük, hogy gimnáziumunk versenyképességének növelése érdekében új, perspektívát nyújtó idegen nyelvek oktatása induljon el, a meglévő nyelvek professzionális szintű tanítása mellett. A diákok a kínai nyelv elsajátításával új fejezetet nyithatnak életükben, valamint a korábbiaktól eltérő gondolkodás- és szemléletmódot szerezhetnek. A nyelv minél szélesebb körű és mélyebb ismeretét Kína világhatalmi és -gazdasági térnyerése indokolja, ugyanakkor a városunkban és megyékben megjelenő kínai befektetők is igazolhatják” – írják a gimnázium vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában