Hivatalba lépés

2021.10.28. 14:00

Elárulta a diákpolgármester, mit szeretne elérni a jövőben

Hivatalba lépett szombaton Miskolc újonnan megválasztott diákpolgármestere, Hudák Lilla.

Apagyi Beáta

20211023 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Portré: Hudák Lilla Miskolc diákpolgármestere.

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Lilla a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulója. Szabadidejében szeret nyelveket tanulni – jelenleg angolt, spanyolt, kínait – és más kultúrákat megismerni. Nagyon fontos része volt az életének a kosárlabda is, de egy sérülés miatt már csak amatőr szinten játszik. Az íjászatot viszont a mai napig egyesületi szinten űzi. Arról, hogy hogyan került a diákpolgármesteri székbe, és milyen célkitűzésekkel lát neki feladatainak, ő maga mesélt. – Az érdekképviselet egyáltalán nem áll messze tőlem. Ugyanis a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákönkormányzatának elnöke vagyok, és a lelkészség, amit mi úgy hívunk, hogy „Parázs”, aktív tagja. Itt a fiatalok lelkiségére fektetünk nagy hangsúlyt – kezdte Lilla.

Neki való feladat

– A nyári városi DÖK-tábor kereteiben hallottam először a diákpolgármesteri poszt betöltésének lehetőségről. Én már akkor tudtam, hogy ez egy nekem való feladat lesz. Már csak azért is, mert mindig is a közélet szereplőjévé szerettem volna válni, és az emberek érdekeit képviselni, segíteni és mindennapjaikat megszépíteni. Fontos számomra Miskolc, hiszen ez az otthonom, büszke vagyok rá. Szeretném, ha a többi fiatal is büszke lenne arra, hogy Miskolcon élhet – tette hozzá.

„Fontos számomra Miskolc, hiszen ez az otthonom” – Hudák Lilla

Arra a kérdésre, hogy hogyan készült a diákpolgármesterek számára megalkotott, a rátermettséget bizonyító, a szakmai zsűri választását segítő vetélkedőre, Lilla az alábbi választ adta: – Otthon leültem, és elkezdtem olvasgatni a miskolci híreket. Önálló kezdeményezéseket, ösztöndíjprogramokat, pályázati felhívásokat a kampányom témáiban, mint: környezetvédelem, sport, oktatás, közbiztonság. Így jól informáltan állhattam ki a bizottság és a diáktársaim elé. Lényeges volt számomra, hogy lássák, mennyire komolyan veszem és mennyire szeretném megnyerni a lehetőséget. Hazudnék, ha azt mondanám, az előtte lévő egy hétben mindig nyugodtan tudtam aludni. Amikor megtudtam, hogy engem választottak, mondhatni lesokkolt a hír, ezért is az első dolog talán így visszagondolva az volt, hogy hálát adtam az Istennek. Végtére is jezsuitás környezetben, szellemiségben nevelkedtem – mesélt az előzményekről a frissen megválasztott diákpolgármester.

A diákságot képviseli

– A pozíció elnyerésével szeretném a miskolci diákságot képviselni. Alázatosan dolgozni és minden önálló kezdeményezést igazságosan elbírálni. Meg szeretném hallani mindenki szavát, és tudatni a fiatalokkal, hogy ez nem rólam szól, hanem róluk. Tekintsenek rám támaszként, hogy hallathassák hangjukat. A várost a fiatalok számára élhetőbbé, eseménydúsabbá akarom varázsolni. Természetesen „varázsolni” alatt kemény munkára és odaadásra gondolok. Miskolcon a sok szórakoztató program szervezése mellett a környezet megóvása és a közbiztonság fenntartása számomra kiemelten fontos. Ahogyan a diákság, a fiatalok véleménye is, hiszen ők a jövő! Meg kell adnunk a lehetőséget, hogy ők alakítsák azt. Erő és támogatás kell, amivel mögöttük állhatunk – hangsúlyozta célkitűzéseit. – Miskolc fiatal polgárainak ígérem, hogy minden erőmmel a terveim megvalósításán fogok dolgozni. Igyekszem ennek a megtisztelő címnek minden fortélyát elsajátítani, hogy a legjobbat hozhassam ki ebből az egy évből – tette hozzá.

Hálás a támogatásért

– Végül szeretném megköszönni a szüleimnek a támogatást, a kedves ismerőseimnek a segítséget, akiket ennyi közös munka után talán már barátaimnak nevezhetek. Továbbá az iskolám is támogatott, és innen is köszönetet kell hogy mondjak az intézmény igazgatójának, Holczinger Ferencnek, a jezsuita DÖK-ért felelős tanáromnak, Mozgó Endrének és nem utolsósorban az osztályfőnökömnek, Földházi Tamásnak, hiszen mindig biztatott és motivált engem – zárta gondolatait Hudák Lilla.

(A borítóképen: Hudák Lilla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában