ezt írtuk anno 1991-ben

2021.10.13. 07:30

Barcikai gyermekhotel visszatérő vendégekkel

Különösebb hírverés nélkül nyílt meg a kazincbarcikai gyermekhotel.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az újszerű szolgáltatási forma hamar népszerű lett a városban. Másfél év alatt csaknem kétszáz gyermek töltött el rövidebb-hosszabb időt – közel ezer alkalommal – az egyik helyi bölcsőde pavilonjában kialakított kis szállodában – ajánlotta olvasói figyelmébe a kezdeményezést az Észak-Magyarország 1991. október 14-én.

A hírvivők, a hotel népszerűsítői maguk a gyerekek voltak. Azóta lettek visszatérő vendégek, otthonosan érzik magukat, s már azt is kérik, hogy a „saját” ágyukban alhassanak.

Az ötlet Békéscsabáról származott. A barcikai gyermekhotel kezdeményezői véletlenül hallottak róla a rádióban.

S hogy a kis vendégek mikor jönnek a szállóba? Vannak fontos elintéznivalók, amikor egy-két órára nem tudja az egyébként gyeden levő anyuka senkire sem rábízni a gyerekét. Először a fodrásznál töltött időszakra vitték el a két-három éves kisfiút vagy kislányt a hotelbe. Aztán akkor is odaadták, amikor vendégeket várt a család, s nem akarták, hogy a társaság zavarja a kicsiny nyugalmát – avatott be az Észak.

(A borítóképen: Jó társaságban repül az idő)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában