Felsőzsolca

2021.10.16. 18:00

A fejlesztések tudatosak és tervezettek

Újabb díszfák teszik még zöldebbé a várost, ahol az egészséges életmódra és a mozgás szeretetére is okítják a gyermekeket.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: PH

Harminc fát ültettek el a Településfásítási Program keretében, ezáltal a Kazinczy utca és a játszótér melletti terület válik még zöldebbé – tudatta Szarka Tamás polgármester.

Az Agrárminisztérium által, az országfásítási program részeként meghirdetett Településfásítási Program keretösszegét idén ősszel duplájára emelték, így 24 ezer sorfa találhatott gazdára. A program második ütemében 887 település adott le sikeres igénylést. A legtöbb település megyénkből vesz részt a programban, 84 leadott igényléssel, köztük Felsőzsolca is. Az igénylők 19 fajtából választhattak, településenként maximum 30 sorfát. Felsőzsolcán tudatosan megtervezett, egymásra épülő fejlesztéssorozat zajlik, melynek része az épített környezet korszerűsítése, állagmegóvása, valamint a közlekedési infrastruktúra és a zöldfelületek fejlesztése is – hangsúlyozta a polgármester. A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztéshez saját forrás mellett pályázik is az önkormányzat.

Nagy volt a nyüzsgés

Az utóbbi hetekben számos rendezvény, közösségi megmozdulás volt a településen, amely jól mutatja, hogy Felsőzsolcán mindig történik valami. Múlt hét pénteken 10 órakor kezdődött az a 24 órás futás, melyre másnap délelőtt 10 óráig folyamatosan érkeztek a résztvevők. Az eseményt a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola diákjai nyitották meg, akik a délutáni órákig folyamatosan futottak – egymást váltva – a megújult rekortánborítású futópályán.

„A tudatos életmód kialakítását már gyermekkorban szükséges elkezdeni, amelyben meghatározó szerepük van a szülőknek, de ebben szerepet vállalnak a tanárok és az önkormányzat is” – mondta Pásztor Erik, az iskola igazgatóhelyettese, aki az egyik főszervezője volt a rendezvénynek. Az eseményre más településekről is érkeztek mozogni vágyók. Egyéniben, párosban, családok és baráti társaságok is futottak a 24 óra leforgása alatt. A résztvevők 15 perces és 2 órás időszakokban is váltották egymást, a legbátrabbak a félmaratont is teljesíthették. A 24 óra alatt közel hatszáz kilométer távot tettek meg folyamatosan, a rendezvényen több mint ötszáz résztvevő futott.

(A borítóképen: Szarka Tamás és dr. Pásztor Tünde önkormányzati képviselő)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában