Fejlesztés

2021.09.03. 15:30

Több mint 7 milliárd a szennyvízelvezetésre

Megkezdődött a bükkábrányi- és a szentistváni agglomerációhoz tartozó települések szennyvíztisztító hálózatának fejlesztése.

Fotó: Shutterstock

A csütörtöki Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés KEHOP-projektnyitó bükkábrányi rendezvényén a bükkábrányi agglomerációhoz tartozó Bükkábrány, Borsodgeszt, Csincse, Kács, Tibolddaróc, valamint Vatta települések és a szentistváni agglomeráció részét képező Gelej és Szentistván települések szennyvíztisztító hálózatának fejlesztése indult meg.

A projekt során új szenny­víztisztító telepet hoznak létre és bővítik a csatornahálózatot. A meglévő szenny­víztisztító telep fejlesztése, szállítóvezeték építése, valamint Gelej tekintetében csatornahálózat bővítése is része a programnak. A hejőkeresztúri agglomeráció esetében pedig Hejőkeresztúr, Hejőszalonta és Muhi település területén csatornahálózat és új telep építését tartalmazza a projekt.

Uniós és hazai forrás

A tájékoztatón elhangzott, a több mint hétmilliárdos bekerülési költségből – melyből az európai uniós támogatás mintegy hatmilliárd forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású – megvalósuló beruházások tervezett befejezési dátuma 2023. október 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában