pihenőpark

2021.09.26. 15:30

Nem bezárják, felújítják a miskolci Tündérkertet

A közösségi oldalon arról írnak az emberek, hogy bezár Diósgyőr kedvelt pihenőparkja.

Hegyi Erika

20210911 Diósgyőr Flashmob a vívás világnapján Megrendezte a Magyar Vívó Szövetség felhívására a Diósgyőri Vívó egyesület a vívás világnapja alkalmából idén is a sportágat népszerűsítő flashmobot készített, a Tündérkertben. Az egyesület negyedszáz ifjú sportolója vívóruhába öltözve mutatta meg a magyar sikersportág a vívás szépségeit. Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

„Bezár a Diósgyőri vár mellett található Tündérkert” (hivatalos nevén WOW pihenőpark), posztolta valaki a közösségi oldalon. Az emberek azt találgatták, mi lehet ennek az oka. Volt, aki felvetette, a kert tulajdonosának vitái vannak a magas bérleti díjak miatt a miskolci önkormányzattal, ezért rendelt el szünetet, de más okokról is „tudnak” a hozzászólók.

Utánajártunk, mennyi igaz a találgatásokból. Megkerestük telefonon a kert tulajdonosát, aki az Északnak elmondta, nincs semmiféle vitája az önkormányzattal. A kert vendéglátó szolgáltatásait azért szüneteltetik néhány hétre, mert felújítási munkákat kell végezniük. Igaz, az épületek és a kerti bútorok, egyéb elemek újak, de sok minden fából készült, ezeket pedig minden évben kezelni kell, egyébként tönkremennek. Igyekeznek minél hamarabb elvégezni a szükséges felújításokat, hogy az őszi és téli időszakban a tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várják a vendégeket. Gondolnak halloweenre, Márton-napra és a karácsonyra is. A kertben azonban a felújítás alatt is lehet sétálni, ahogy Miskolc bármelyik közparkjában.

Azt is megtudtuk, hogy az egész park önkormányzati tulajdon, a vállalkozó bérli a területet, de ezzel kapcsolatban nem alakult ki semmiféle konfliktus.

(A borítóképen: Az egyik látványosság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában