Fejlesztés

2021.09.24. 19:36

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése az Abaúj-Zempléni térségben

A hulladékkezelő beruházás célja, hogy a lakosságnál termelődő egyre több szemét ne a Bodrogban vagy az utak mellé lerakva végezze.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

Komplex hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése keretében az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás a projekt első ütemében elkészült szociális épületet adta át ünnepélyes keretek között péntek délután a Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. telephelyén, Bodrogkeresztúron.

A megnyitón Aros János, az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke köszöntötte a vendégeket, ismertette a projekt mérföldköveit, majd dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő méltatta a régió számára kiemelt jelentőségű beruházást és annak a térségre gyakorolt hatását a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem területén.

Az új létesítmény közel 550 négyzetméter alapterületű, magába foglalja az öltözőket, étkezőt, valamint a diszpécseri irodát. A mintegy 120 fő együttes befogadására alkalmas fekete-fehér (szennyes – tiszta) rendszerű öltözőépület célja a telepen dolgozók tisztálkodásának, átöltözésének és étkezésének biztosítása korszerű körülmények között, továbbá logisztikai és ügyfélforgalmi irodai funkciók ellátása.

A projekt összköltsége mintegy nettó 1,78 Milliárd forint lesz, tíz százalékos önrész biztosításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában