környezetszennyezés

2021.09.21. 08:00

Elszíneződött a Szinvába ömlő Vár patak vize

Az egykor kristálytiszta patakocska vize elszíneződött, vélhetően szennyezés történt.

Petri Nóra

Forrás: Olvasónktól

Egy hétvégi kiránduláson vette észre olvasónk, hogy a korábban kristálytiszta csermely vize rozsdaszínűvé változott Diósgyőrben. A közösségi oldalakon is látható az a kép, amelyet Béres Gyula Tamás osztott meg.

– Ez egy régi gyerekkori ösvényem, ahol egykor ebben a pici kis csermelyben még tarajos gőtét is fogtunk, ami ma már persze szigorúan védett állat – kezdte Béres Gyula Tamás, a fotó készítője. – A hétvégén a Diósgyőri vár környékén sétáltunk, akkor vettem észre, hogy a régi Rácz-malom omladéka alól jön a szennyezés. Ez egy kristálytiszta csermely volt korábban. Elborzadtam, ezért fényképeztem le. Vár pataknak becézték korábban, egykor a malom meghajtására szolgált, és 200 méterre innen közvetlenül a Szinvába folyik a vize.

Béres Gyula Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál is bejelentést tett, levelében fotóit is mellékelte. Az eset kivizsgálásához elméletileg a katasztrófavédelemnek is van hatásköre, így szakemberei további vizsgálatokat is előírhatnak. A fejleményekről lapunkban beszámolunk majd.

(A borítóképen: Barnás színt kapott a víz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában