probléma

2021.09.11. 09:00

A Mihő miatt most a víz az úr

Az egyik távhőcsőből hetek óta folyik a víz. Csak annyi történt, hogy a szakemberek elvágtak egy gázvezetéket a lakók szerint.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Nagy volt a rémület a miskolci Középszer utca 7. szám alatt múlt héten hétfőn. „Először csak arra lettünk figyelmesek, hogy folyik a meleg víz valahonnan, természetesen egyből jeleztük a hibabejelentőnek. Hosszas procedúra után augusztus 30-án több markológép jelent meg” – mesélte K. Zoltánné, aki egyike a panaszosoknak.

Durranást hallottak

„Kezdetben nagyon örültünk, hogy elkezdődik valami munka, de hamar letört a jókedvünk, amikor a durranás után süvítő hangot hallottunk, és gázszag volt az egész környéken és a lakásokban is. Rögtön jöttek a katasztrófavédelemtől és a mentőszolgálattól, ellenőrizték a lakásokat, semmit nem lehetett használni, lakásonként elzárták a tűzhelyeknél a gázt, nehogy baj legyen” – folytatta feldúltan a lakó.

„A gázszivárgást megszüntették a gázszolgáltató szakemberei, majd el is mentek. Kiraktak táblákat, a közelben lévő óvodához és az útra is, hiszen ott is keresték a hibát. Arra lettünk figyelmesek, hogy egyre több víz önti el a társasház alagsorát. A takarítók több mint száz vödör langyos vizet hordtak fel, de másnapra ugyanúgy megtelt az alagsor” – részletezte a tulajdonos.

A helyszínen járva a kiásott gödrökben is vizet találtunk. A lakók szerint reggelente, amikor hűvösebb az idő, gőz száll fel belőlük.

„A napokban megy a közös képviselő a Mihő igazgatójához, mert már több levelet váltott a szolgáltatóval, de nem történt semmi, csak ígérgették, hogy kijavítják. Csodálkozom, hogy egy ilyen dolog megtörténhet egy nagyvárosban, és a gázvezeték-szakadásból nagyobb probléma is lehetett volna” – hangsúlyozta K. Zoltánné. Az egyik lakónak a Mihő munkatársa azt mondta, hogy egy alkatrészre várnak. „Na de másfél hete?” – tette fel a kérdést olvasónk, aki már végső elkeseredésében kereste fel szerkesztőségünket. „A víz ugyanúgy folyik, patkányok jelentek meg, az aknák is folyamatosan telnek meg vízzel, az is félő, hogy az aknába valaki beleesik, hiszen csak egy szalaggal van körülkerítve. A pincerekeszekben minden elázott, és penészszag van” – mesélte.

Természetesen kerestük a Mihőt is, de nem kaptunk tájékoztatást.

Kérdéseink

  • Mi a cégen belüli gyakorlat a hibaelhárítások során?
  • Átlagosan mennyi időbe telik, mire orvosolnak egy hibát?
  • Mire számíthatnak most a lakók?
  • Az egyik lakó által felvázolt alkatrészhiány valós probléma?
  • A lakók kárigényét megtérítik?
  • Mikor, honnan és mennyiért próbálják meg pótolni a hiányzó alkatrészt?
  • Van biztosításuk a hasonló esetekre?
  • A pincék fertőtlenítését – mivel a lakók szerint patkányok is megjelentek – fizeti a Mihő?
  • Egy évben mekkora kár éri a várost a hasonló esetek – elfolyó víz – miatt?
  • (A borítóképen: A munkagödörben folyamatosan víz van)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában