autóbuszok

2021.08.06. 18:30

Új járművekkel bővül a Volánbusz-park

Encsen mutatták be csütörtökön a korszerű Credót, melyből 33 érkezik megyénkbe.

Fotó: Varga Antal

Új, Credo Econell 12 szóló típusú autóbuszokat mutatott be csütörtökön Encsen a Volánbusz Zrt. A sajtótájékoztatón részt vett Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője és Bói Loránd, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese is.

Elhangzott: tovább fiatalodik a Volánbusz járműállománya. A Kravtex Kft. a következő 4 hónapban összesen 365 Credo Econell 12 típusú szóló autóbuszt szállít a Volánbusznak. Borsod-Abaúj-Zemplénbe 33 érkezik. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A jelentős fejlesztés keretében három autóbuszgyártó összesen több mint 500 környezetkímélő, dízel­üzemű járművet szállít a Volánbusznak 2022 elejéig.

Rámpa és USB

A járművek légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzetikamera-rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával és üléspáronként egy USB-csatlakozóval. A minél kevesebb káros anyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében Euro 6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja a járműveket.

Kilenc autóbusz az ózdi, öt az encsi, 14 a miskolci, öt pedig a mezőkövesdi telephelyre kerül.

Emellett folyamatosan áll forgalomba 204 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz is országszerte. Ezek közül négy az ózdi, kettő a kazincbarcikai, 12 a miskolci telephelyre kerül.

(A borítóképen: Hörcsik Richárd az encsi sajtótájékoztatón, az új busz előterében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában