Pályázat

2021.08.18. 15:30

Felújítják az épületeket

Hat önkormányzati épület újul meg kívül-belül Bekecsen pályázati forrásokból.

Balogh Csilla

Fotó: PH

A borsodi község önkormányzata több pályázati támogatást is elnyert az elmúlt időszakban, melyek révén számos fejlesztést valósíthatnak meg a településen a világjárvány harmadik hullámának elvonultával. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 91 millió forintot fordíthat a község a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, a sportcsarnok, a Lurkó-ház Óvoda és Bölcsőde, a művelődési ház és a napközi konyha energetikai korszerűsítésére. Kicserélik a fűtési rendszert, és napelemes rendszert telepítenek az épületekre.

Dr. Bodnár László, Bekecs polgármestere elmondta, hogy a felújításokkal a közszolgáltatások színvonalának emelése mellett az épületek eddigiektől gazdaságosabb, költséghatékonyabb működését szeretnék elérni. Hozzátette: „Elsőként a központi konyha és étkezde felújítását kezdtük el, melynek keretében mozgáskorlátozott WC-t alakíttattunk ki és kiépíttettük a napelemrendszert, valamint kicseréltettük a nyílászárókat. Szeretnénk, ha a szeptemberben kezdődő tanévre teljes egészében működőképes lenne a konyha és az étkezde azért, hogy maradéktalanul elláthassuk a gyermekek étkeztetését.”

– A Magyar Falu Program keretében új aszfaltburkolatot kap a Kenderföld utca teljes hosszában mintegy 15 millió forintból, és a polgármesteri hivatal belső felújítására, valamint a maradék térrendezésre 20 millió forintot nyertünk el, amelynek a kivitelezési szakasza hamarosan elkezdődik. Ezeken kívül orvosi eszközre is nyertünk el támogatást – számolt be a polgármester az újabb sikeres pályázatokról, és már tervezik a soron következő felújításokat, így az Akácos utca, a Kossuth utca és a Csalogány utca újraaszfaltozását is, s hamarosan befejeződik Bekecs helytörténeti és közösségi szempontból is meghatározó épületének, a művelődési háznak a felújítása is. – A gyermeknapok, a bekecsi vigasságok és még sok más közkedvelt programnak otthont adó közösségi teret 15 millió forintból korszerűsítettük – mondta Bodnár László.

A település legrégebbi és legnépszerűbb épületét a mai kornak és elvárásoknak megfelelően modernizálták. Az évszázadok alatt folyamatosan meg-megújuló épületet ezúttal újraszínezték, a sérült burkolatokat pedig kiegészítették. A belső átalakítás során bővült a tánctér, a táncparkettet strapabíró mettlachi burkolattal fedték le. Új WC-mosdó helyiségeket is kialakítottak, és lecserélték a világítást. Mindezt annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legotthonosabban és komfortosabban érezzék magukat a kulturált szórakozás közben. Kicsivel korábbi, de idei fejlesztés a Lurkó-ház Óvoda és Bölcsőde udvarának rendezése is, ahová új, ütéscsillapító réteggel ellátott játékokat helyeztek ki.

(A borítóképen: A művelődési ház is korszerű lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában