változás

2021.07.05. 19:15

Változik az ügyfélfogadás a Miskolci Törvényszéken és a járásbíróságokon

A Miskolci Törvényszéken és a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokon július 12-től változik a hivatali idő, valamint az ügyfélfogadás, az Ügyfélsegítő és a bírósági vezetők félfogadásának időpontja.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A hivatali idő a jövőben a törvényszéken és a megye valamennyi járásbíróságán hétfőtől csütörtökig 7.30-16.00 óráig, míg pénteken 7.30-13.30 óráig tart.

A törvényszék kezelőirodáiban hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 9-11 óra között, csütörtökön meghosszabbított félfogadás mellett, 8-15 óra között biztosított a személyes ügyintézés. A járásbíróságok ügyfélfogadásának rendje is változik, annak időpontjáról a Miskolci Törvényszék honlapján részletes tájékoztatás olvasható.

A jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára a járásbíróságokon Ügyfélsegítő működik, mely előzetes telefonos regisztrációt követően személyes megjelenéssel vehető igénybe. A tárgyalásmentes időszakokban Ügyfélsegítő nincs. A módosított rend szerinti első Ügyfélsegítő megtartására 2021. augusztus 20-át követően kerül sor. A regisztráció módjáról és az Ügyfélsegítő időpontjáról, mely az egyes járásbíróságokon eltérő lehet, további információ a törvényszék honlapján, a Miskolci Törvényszék Járásbíróságainak ügyfélsegítő szervezeti rendje menüpont alatt olvasható.

Július 12-től a bírósági vezetők előzetesen, telefonon történt időpontfoglalás után fogadnak ügyfeleket. A törvényszék és a járásbíróságok vezetőinek ügyfélfogadási rendjéről a törvényszék honlapján tájékozódhatnak az érintettek.

A törvényszék elnöke a mindenkori járványügyi rendelkezésekre figyelemmel az ügyfélfogadás és az Ügyfélsegítő igénybevételével kapcsolatban fentiektől eltérő szabályokat állapíthat meg. A koronavírus-járvány elleni védekezés jelen szakaszában irányadó előírások a törvényszék honlapján megismerhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában