fejlesztések

2021.05.23. 11:00

Végre vár, és végre program hozzá Szendrőn

A hétvégén nagyszabású program keretében válnak látogathatóvá a fejlesztések.

Fotó: Ádám János

Szendrő város számtalan beruházásának egy jó része a turizmusra van felfűzve, a projektjük neve a „Végre vár”, amely nem meglepő, hiszen az idők folyamán több erődítmény is állt a településen. Ehhez három elem kapcsolódik, a várkilátónál egy fogadókapu, fogadópont kialakítása történt meg, elkészült egy közösségi ház, bemutatóközpont, ahol az összes eddigi szendrői várral kapcsolatos bemutatók tekinthetők meg, egy kávézóval kiegészítve. Illetve a szabadidőparkban épült egy nagyon látványos kalandpark, amelynek része az egykori szendrői Felső-várnak a kicsinyített, bejárható mása.

Mostanra minden beruházás elkészült, amelyet a hétvégén egy ,,VégreVár Nap” című programon mutatnak be a nagyközönség számára is. Május 23-án 10–18 óra között lesz megtekinthető a látogatóközpontban kiállított vártörténeti kiállítás, amely három történeti korszakot átívelő, látványos időutazásra hívja a látogatókat a modern technika segítségével. 14 és 18 óra között várnak mindenkit a Felsővár-kilátónál. Ajánlják az eseményt mindenkinek, aki szeretne élménydús programon részt venni a szabadban. Lesz mód virtuális idegenvezetésre a Végre Vár mobiltelefonos applikáció segítségével. Totót lehet kitölteni a vártörténettel kapcsolatban garantált ajándékokért. A kilátó megtekintése mellett pedig népi játszótér, agyagozás, kékfestő termékek vására is várja az érdeklődőket. Családi fotózkodásra is lesz lehetőség, a baráti, családi társaságok pedig piknikezhetnek a vár melletti területen.

(A borítóképen: Megmászható vár a Strandréten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában