új hivatalvezető

2021.05.19. 13:00

Munkaügyi kérdésekre is koncentrálnak

Új hivatalvezető irányítja a Szikszói Járási Hivatal a hónap elejétől.

A foglalkoztatási és munkaügyi terület valamennyi szegmensében tapasztalatot szerzett Kardos Enikő személyében új hivatalvezető irányítja május 1-jétől a Szikszói Járási Hivatalt. A korábban a hivatal foglalkoztatási osztályát vezető szakembert Alakszai Zoltán, a megyei kormánymegbízott előterjesztése alapján dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár nevezte ki.

Az új hivatalvezető két évtizeddel ezelőtt az akkori Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Encsi Munkaügyi Kirendeltségén kezdte a pályáját. Első feladatköre az álláskeresők ellátásához, munkaközvetítéshez, vállalati kapcsolattartáshoz, a közfoglalkoztatáshoz, mindezek mellett a szervezéshez és irányításhoz kapcsolódott. A foglalkoztatási szervezet országos integrált informatikai rendszerének 2006-ban történt tervezése során részt vett a program tesztelésében, majd bevezetésekor a megyében foglalkoztatott ügyintézők oktatásában. A rendszer finomításában és a felmerülő problémák megoldásában támogatóként azóta is tevékenyen részt vesz.

Kardos Enikő a Miskolci Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségén 2010–2015 között osztályvezetőként dolgozott, majd a Szikszói Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetői pozícióját töltötte be. Hivatalvezető kinevezésekor úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy az eredmények elérése jellemzően nem csak egyéni teljesítmény. Szerencséjének tartja, hogy olyan kiváló szakemberekkel dolgozhat együtt, akik támogatóan, hozzáértéssel járulnak hozzá a közös munka sikeréhez.

A Szikszói Járási Hivatal új vezetője 2008-ban megkapta a Munkaügyi szervezet kiváló dolgozója elismerést, 2018-ban pedig Kormánymegbízotti dicséretben részesült. A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal képviseletében 2012–2017 között a Magyar Kormánytisztviselői Kar országos közgyűlésének tagja volt.

(A borítóképen: Alakszai Zoltán és Kardos Enikő)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában