A vakcina védelem!

2021.03.19. 16:00

Nem az oltástól kell félni, hanem a vírustól

Ahogyan más fertőző betegségek, a koronavírus ellen is csak a vakcinával lehet megszerezni a védelmet.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Az idősebbek nagyobb része már megkapta a koronavírus elleni oltást. Sebestyén László az elsők között regisztrált, és koránál fogva már védettséget szerzett.

Mindenki felelőssége

– Ahogy lehetőségem nyílt rá, azonnal regisztráltam magam az oltásra. Úgyhogy már mindkét felét megkaptam a Pfizer-vakcinának, aminek semmilyen mellékhatását nem tapasztaltam – mondta Sebestyén László, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség miskolci elnöke, volt ország­gyűlési képviselő. – A megyei kórház oltópontjára kellett mennem, ahol nagyon udvariasan fogadtak. A védőfelszereléseket ettől függetlenül azóta is viselem, hiszen ez törvényi előírás.

A politikus szerint az egyetlen lehetőség a világjárvány megfékezésére, ha mindenki beoltatja magát.

– Nem látok más utat, mint az oltás, hogy meg lehessen fékezni a járványt, amiben az orvos barátaim is megerősítettek. Ez mindannyiunk felelőssége. Magam is elmúltam 65 éves, de idősebb hozzátartozóim, barátaim, munkatársaim védelmében szintén fontosnak tartom ezt. Kicsi korunkban már megtapasztalhattuk, hogy a védőoltások megvédenek bizonyos betegségektől, most ugyanerről van szó. Szerintem sokkal rosszabb elkapni a koronavírust, mint elviselni egy pici tűszúrást. Ezt abból is tudom, hogy több ismerősöm beszámolt róla, mit éltek át betegen. Tehát nem az oltástól kell félni, és mindenkit arra bíztatok, hogy vegye fel a vakcinát, bármilyet is kap – javasolta.

(A borítóképen: Sebestyén László már túl van mind a két oltáson, és mindenkinek a vakcinát ajánlja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában