Covid-19

2021.03.30. 14:00

Bővítik a kamerarendszert Szikszón

Az óvodában kihasználják a leállást és kicserélik a régi ablakokat az intézmény egy részében.

Horváth Imre

A járványhelyzet alatt is mozgalmas napok vannak a szikszói városvezetés, illetve a városüzemeltetési bizottság és a közterületi dolgozók mögött, hiszen feladat akad bőven. Sváb Antal polgármester tájékoztatása szerint több területen zajlottak, zajlanak munkálatok a tervezési, pályázati, pénzügyi-jogi egyeztetési feladatokon túl. Így a város közterületein többek között metszés, gallyazás, útburkolat- és padkatakarítás, szemétszedés adott feladatokat, amely kapcsán nehezítő tényezőkkel is szembe kellett nézniük.

Sok a feladat

„Haladunk, de sok a terület és a feladat. Sajnos kevés az egészséges dolgozónk, az önkormányzatnál és a városüzemeltető cégnél, valamint a közfoglalkoztatott dolgozók között is sok a beteg” – írta tájékoztatójában a városvezető. A gépeket is munkába kellett állítani, ugyanis a Bolt utcán az önkormányzat által megvásárolt, egykori KTSZépület elejét omlásveszély miatt el kellett bontaniuk.

Ugyanakkor azzal kellett szembesülni, hogy egyre gyakoribb az illegális szemétlerakás, de részben ezért a múlt héten a kamerarendszer bővítésének utcai felmérése is elkezdődött.

– Vannak olyan területei a városnak, ahol jelenleg nincsen közterületi kamera, ezért mindenképpen szükséges a rendszer bővítése. Az illegális szemétlerakás alapvetően is gond Szikszón – ahogy egyéb településeken is –, most pedig még inkább probléma. Ugyanis a járványhelyzet miatt egy ideje zárva tartanak a hulladékudvarok, ahol egyébként van lehetősége a lakosságnak egy bizonyos mennyiségű hulladék lerakására. Így jelenleg sokan nem tudják a lerakóba megfelelően elhelyezni a hulladékot, ez pedig sajnos több illegálisan lerakott szeméthez vezet a városban. Többek között ezért indokolt a rendszer bővítése, de ez egyébként is szerepelt a terveink között, hiszen fontos a közterületi jogsértések tekintetében. A rendszer harminc napig megőrzi a felvételt, így szerepe van a bizonyításban – mondta el Sváb Antal az Északnak.

Marjai Pál, a városüzemeltetési bizottság elnöke a kamerák helyének utcai felmérése után a Sixo TV-ben elmondta, korábban 19 kamera működött a városban, a rendszert az év végén további hárommal bővítették a Fő téren, de az intézmények kameráit is be fogják integrálni a rendszerbe és a közeljövőben hét közterületi kamerával tervezik bővíteni a rendszert, amelynek az informatikai hátterét is modernizálják.

A Városi Óvodába a közelmúltban megérkeztek az új nyílászárók, amelyek rövidesen a helyükre kerülnek. Az intézményben ugyanis felújításra használják ki a járványhelyzet miatti leállást. A tavalyi kényszerszünet idején a villamos hálózatot újították meg az intézményben, míg idén a régi, elhasználódott ablakok cseréi következnek. Sváb Antal elmondta, belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően tudják a beruházást elvégezni, a pályázat az ötven százalékot biztosítja a szükséges forráshoz, melynek köszönhetően az intézmény régebbi épületszárnyában cserélik ki a régi ablakokat megfelelő hőszigetelésű, műanyag nyílászárókra.

(A borítóképen: Illegális szemétlerakót is felszámoltak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában