beszámoló

2020.11.22. 11:00

Pilz Olivér a koronavírusról

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium matematika-fizika-biológia szakos tanára is elkapta koronavírust néhány hete. Portálunknak elmesélte, miként jutott túl a betegségen.

– Még az őszi szünet előtt azt éreztem, hogy kicsit kapar a torkom. Nem gondoltam semmi különösre, mert másnap el is múlt. Aztán kicsit folyt az orrom, az is egy napig tartott. Viszont aznap délutánra elvesztettem a szag- és ízérzékelésemet. Ez már gyanús volt. Az első napokban jól éreztem magam, de 4 nap múlva hőemelkedésem lett és enyhe lázam, 38,2. Majd jött az izomfájdalom, és az irtózatos levertség. De annyira gyenge voltam, hogy még olvasni sem tudtam, mert nem álltak össze a mondatok. Csak néztem ki a fejemből, és megpróbáltam aludni. Ez 4-5 napig tartott, majd mintha elvágták volna, az egyik percről a másikra jobban lettem. Persze mind a két tesztem pozitív lett, de az őszi szünet miatt majdnem 3 hétig otthon voltam. A szag- és ízérzékelésem azonban még azóta sem jött vissza – osztotta meg velünk Pilz Olivér a cseppet sem könnyű napok emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában