Adventi koszorú

2020.11.29. 13:30

Bajt okozhat az égő gyertya

Apagyi Beáta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Vasárnap, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával elkezdődhet az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Azonban érdemes odafigyelni az égő gyertyára, hiszen könnyen okozhat nagyobb bajt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján hívja fel a figyelmet arra: akár vásároljuk, akár mi magunk készítjük a koszorút, a legfontosabb, hogy a gyertyák alatt mindig legyen elhelyezve egy nem éghető alátét. A koszorú környékén ne hagyjunk semmilyen tárgyat, amelyre átterjedhet a tűz, illetve a legbiztonságosabb megoldás az, ha a szobában tartózkodás idején gyújtjuk meg a gyertyákat és nem hagyjuk azokat őrizetlenül- javasolják.

„A lakásban lévő, egyre több műanyagot tartalmazó tárgy és bútor miatt gyorsabban terjed a tűz, így több mérgező füst is keletkezik. Minél hamarabb észrevesszük, hogy kigyulladt valami a lakásban, annál nagyobb eséllyel tudjuk saját kezűleg eloltani, több időnk van kimenekülni és a tűzoltókat hívni, akik egy kisebb kiterjedésű tűz esetén több értéket tudnak megmenteni. A tüzek korai észlelésének legjobb módja, ha beszerzünk egy füstérzékelőt, akár ajándékként.” – írják oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában