fejlesztések

2020.10.23. 10:00

Új aszfalt, munkagép és konyha Hangonyban

A közelmúltban végrehajtott fejlesztések után a sportra fókuszálnak a faluban az előttünk álló időszakban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az elmúlt hetekben két fejlesztés is befejeződött az Ózdhoz közeli Hangonyban, ezek a Magyar falu program részeként valósulhattak meg. Fél kilométer hosszúságban, teljes szélességben új aszfaltborítást kapott a Rákóczi út, amelyre több mint tizennyolcmillió forintot fordíthatott a kivitelező. Másrészt közel nyolcmillió forintból beszereztek egy munkagépet, amely az esztendő minden évszakában segíti a közterületen végzett feladatokat.

– Mindezek mellett megkezdte működését településünkön a Biztos Kezdet Gyerekház, és átadtuk a felújított és új főzőedényekkel felszerelt közkonyhánkat is, amely napi szinten háromszáz ember étkeztetését biztosítja – tette hozzá Kovács Szilárd, Hangony polgármestere. – Az óvoda, az iskola és a köz­étkeztetés területén is jelentősen sikerült előrelépnünk.

Központban a sport

Az előttünk álló hétvégén egyébként második alkalommal rendezik meg az egyre népszerűbb, Hangonyi-tó Trail elnevezésű hegyi futóversenyt, amelynek a központja a helyi sportpályán lesz, a résztvevők pedig festői szépségű környezetben futhatnak. A felnőtteknek 21 és 10,5 kilométeres távot írtak ki, de váltóban is lehet indulni. Emellett a gyerekek számára 1 és 2 kilométeres versenyt is rendeznek. A fő számok rajtját október 25-én, vasárnap 10 órától tartják. Ugyancsak a sporttal, a futással kapcsolatos hír, hogy a hangonyi származású ultrafutó, Bódis Tamás ősszel is edzőtábort tart a faluban. A november 6–8-i eseményhez az érdeklődők még csatlakozhatnak.

(A borítóképen: Egy új munkagépet is beszereztek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában