Mindszent Havi Mulatság

2020.10.01. 13:30

Közösen szervezték az idei mulatságot

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Mindszent Havi Mulatságot Bodrogkeresztúrban.

Erdős József

Fotó: Varga Tamás

A rendezvényhez idén már Bodrogkisfalud is csatlakozott.

– Harmincéves mulasztását pótolja Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud – mondta az Északnak Rozgonyi István, Bodrogkeresztúr polgármestere annak kapcsán, hogy a Mindszent Havi Mulatságot idén már közösen szervezte meg a két település. Azt mondta, a rendszerváltás előtt még közös tanáccsal működtek, aztán el kellett telnie három évtizednek ahhoz, hogy újra jó kapcsolatot ápoljanak egymással a területileg összenőtt községek.

Egyebek mellett ebben látja sikerét a hétvégén megrendezett Mindszent Havi Mulatságnak Rozgonyi István. Meg persze annak, hogy ilyenkor az egyébként vendéget nem fogadó pincészetek is kinyitnak, de a sajtok, szörpök és lekvárok is népszerűek a látogatók körében.

– A koronavírus-járvány miatt idén tizennyolc helyszínen tartottuk meg a programokat a két településen, és figyeltünk arra is, hogy csak szabadtéri rendezvényhelyszínek legyenek. Erős volt a zenei felhozatal, fellépett sokak mellett Hobó és a Kiss Kata Zenekar is, utóbbinak a koncertjét a közösségi oldalon, ahol élőben közvetítették, huszonegyezren nézték meg – tette hozzá a polgármester, aki azt is kiemelte, hogy minden helyszínen étellel és itallal várták az ország minden pontjáról érkező látogatókat, akiket a település három elektromos busza szállított. A szálláshelyek is megteltek a hétvége folyamán, a mulatságon pedig Balatonkeresztúr testvértelepülés delegációját is köszöntötték.

(A borítóképen: Felvonulás a mulatságon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában