idősek hónapja

2020.10.13. 18:00

Aktív október a nagyik titkos ételreceptjeivel

Burinda Zsombor megsegítésére folyik be az Idősek hónapja versenyeinek nevezési díja.

Detzky Anna

Forrás: STOCK

Október az idősek hónapja maradt Kazincbarcikán a koronavírus-járvány ellenére is. A város önkormányzata, valamint a programokat szervező cég, a Barcika Art Kft. erre az évre a szabadban is végezhető eseményeket, otthon élvezhető receptversenyt, totót, kvízjátékot, rajzpályázatot, televíziós műsorokat és online tornát tervezett, amelynek részletes programja a kolorline.hu portálon tekinthető meg. A hónap második felében, október 19-én, hétfőn 18 órakor Bagdy Emőke Pszichofitness: kacagj, mozogj, lazíts, érints, segíts! című előadását hallgathatják meg a lazítás, relaxáció és a pszichológia kapcsolata iránt érdeklődők az Egressy Béni Művelődési Központban. Október 22-én, csütörtökön 19 órától pedig Zorán-koncert lesz ugyanott.

Kreatív nagyiknak

Azért, hogy azok az idősek is bekapcsolódhassanak, akik nem szívesen mennek a pandémia időszakában közösségbe, pályázatokat hirdettek meg a szervezők. A nagyi titkos receptje versenyre október 20-áig várja a szakmai zsűri szépkorúak ételkülönlegességeinek receptjeit és a hozzájuk tartozó 3 fotót a művészi tálalásról a [email protected] e-mail-címre. A nyertes főétel egy hétig felkerül az Ambrózia Étterem és Panzió étlapjára, emellett az első három helyezett Ambrózia-utalványt kap ajándékba.

A Kreatív nagyszülők – Alkossunk kreatívan Zsomborért! pályázat keretében előre meghatározott alapanyagokból és eszközökkel horgolt csengőt készíthetnek a szépkorúak december 4-ei leadási határidővel a Mezey István Művészeti Központ információs pultjánál. Az ezekből, illetve a nevezési díjakból, valamint a programokon kihelyezett gyűjtőpontokból befolyt összeget az SMA1-es típusú betegségben szenvedő Burinda Zsombor gyógykezelésére ajánlják fel. Az elkészített csengőkért Kazincbarcika Város Önkormányzata darabonként 100 forintot utal át a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlájára. A kis csengőket a későbbiekben támogatói jegyekért lehet majd megvásárolni.

(A borítóképen: Csengőket horgolnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában