tanévkezdés

2020.09.01. 08:30

Rendkívüli iskolakezdés

Körzeti rendészek óvják szeptemberben az iskolás gyerekek biztonságos közlekedését.

Detzky Anna

Budapest, 2019. szeptember 2. Kovács Emese 1.a osztályos tanuló megérkezik a Kispesti Pannónia Általános Iskolába a tanévnyitó ünnepség elõtt 2019. szeptember 2-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Az idei szeptember 1-je rendkívüli iskolakezdés a romló vírushelyzet miatt” – mondta Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője, az önkormányzat hétfőn tartott sajtótájékoztatóján. „A megszokott rendben indul majd az iskola, de a váratlan helyzetekre is tudniuk kell reagálni az oktatási intézményeknek. Az iskoláknak a kormányhivatalok biztosítják a fertőtlenítő szereket, az óvodák számára viszont az önkormányzat. Mindenhol rendelkezésre áll elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű védőfelszerelés. A Miskolci Önkormányzati Rendészet körzeti rendészei szeptember 1. és 30. között az általános iskolák, illetve a gyalogátkelők környékén teljesítenek majd szolgálatot. Az elmúlt hetekben több helyen történtek útfelújítások, amelyek közül a Kishunyad utcáé októberig biztosan eltart még.”

Több járatot sűrítenek

A szeptember 2-án Miskolcon rajtoló Tour de Hongrie miatt lezárásokra kell számítani, de ennek fejében az MVK Zrt. minden járatán ingyenesen lehet majd utazni ezen a napon – tudtuk meg. – A lezárások részleteiről, az újonnan elindított 1A villamosról és 1B-s buszról, a vonalváltozásokról, az új menetrendről és a kötelező maszkviselésről Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója számolt be. Továbbá elhangzott, hogy a végzős diákigazolványt december 15-ig lehet igénybe venni kedvezményes bérlethasználat céljából. Azok az elsősök pedig, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, a nevüket és a születési idejüket írják rá a bérletszelvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában