fejlesztés

2020.09.27. 09:30

Mosodai szolgáltatás, új útszakasz Bábonyban

Hivatalosan is átadták az ipari parkba vezető korszerűsített útszakaszt, valamint az ott található felújított mosodát.

Apagyi Beáta

Fotó: Bujdos Tibor

Dr. Szilva István, a település polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy jelentős mérföldkő Sajóbábony életében az átadás napja. Mivel a projekt megvalósítását számos megoldásra váró feladat előzte meg.

– Az, hogy ma itt állhatunk, mindenképp egy hosszú küzdelmes folyamat végét jelenti. Az ipari parkba folyamatosan települtek és települnek be a mai napig a cégek, amelyek megélhetést biztosítanak az itt lakók számára, továbbá jelentős bevétellel járulnak hozzá az önkormányzat, valamint a település zavartalan működéséhez. Ezért is volt fontos a burkolatújítás, valamint a hozzákapcsolódó vízelvezetés, buszmegállóöblök megfelelő kialakítása az átadott szakaszon, ahol megközelítőleg 2000 gépjármű fordul meg naponta – emelte ki a polgármester.

– Bár az útszakasz már közel egy éve, hogy elkészült, a mosoda kialakítása később kezdődött meg, és mára vált az épület teljes értékűvé. Az itt dolgozó vállalkozók hívták fel a figyelmemet arra, hogy korábban is működött ilyen jellegű tevékenység a településen, érdemes lenne újra visszahozni ezt a gazdaságot is élénkítő szolgáltatást. A mosoda nyújtotta lehetőségeket nemcsak helyi vállalkozók figyelmébe szeretnénk ajánlani, hanem a településen kívüli cégeknek, szociális intézményeknek és az önkormányzatoknak is – tette hozzá.

Az átadáson Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Hubay György országgyűlési képviselő is nagyra méltatta a két átadásra váró fejlesztést, valamint a településért, a településen élőkért történő törekvéseket az önkormányzat részéről.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában