Tiszaújváros

2020.08.06. 09:30

Új „lakó” az ipari parkban

Újabb telek talált gazdára a város ipar­területén.

Szaniszló Bálint

20200423 TISZAÚJVÁROS fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Városháza és a Dísz-tó környéke Tiszaújvárosban.

Fotó: Ádám János

Határidős feladatok miatt rendkívüli ülést tartott Tiszaújváros képviselő-testülete. A munkát a TiszaSzolg 2004 Kft.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntéssel kezdte a testület. E napirendi pontot eredetileg zárt ülésen tárgyalta volna a grémium, a bizottsági üléseken megfogalmazott kéréseknek megfelelően azonban nyílt ülésen született meg a döntés.

A testület hozzájárult a Tiszaújvárosi Ipari Parkban található 2500 négyzetméteres közművesítetlen terület értékesítéséhez, mely a 2308/50 helyrajzi számú ingatlan részét képezi. A TiszaSzolg 2004 Kft. által készíttetett értékbecslés 4 millió forintban határozta meg az ingatlan forgalmi értékét. A 2020. március 4-én vételi ajánlatot tevő Petroltrans Kft. a területért négyzetméterenként nettó 1800 forintot ajánlott, melynek nettó végösszege 4,5 millió forint. Az ajánlat a könyv szerinti értéknél és a forgalmi értékbecslésnél is magasabb volt, ezért a képviselő-testület felkérte a TiszaSzolg 2004 Kft. ügyvezetőjét, hogy végezze el a telekmegosztással kapcsolatos feladatokat és kösse meg az adásvételi szerződést.

Az ingatlan értékesítése adásvétel útján valósul meg, a vételár megfizetése a szerződés megkötését követően 15 napon belül, egy összegben történik. Az adásvételi szerződés aláírásával a Petroltrans Kft. vállalja, hogy a hasznos alapterületre évi és négyzetméterenkénti nettó 10 forint fenntartási díjat fizet a közös használatú ingatlanrészek gondozására.

Azonos juttatásokkal

Törvényi szabályozás következtében az önkormányzat fenntartásában lévő Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár (TMKK) dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonya 2020. november 1-jétől munkaviszonnyá változik. Ezzel összefüggésben számos kérdésben határozott a testület. Fontos kitétel: az önkormányzat a TMKK költségvetésének elfogadásakor biztosította a forrást ahhoz, hogy az átalakulásban érintettek megajánlott bére – a törvény szerint – ne legyen alacsonyabb annál, mint amekkorára közalkalmazottként 2020. október 31-én jogosultak lennének.

Az esetlegesen felmerülő végkielégítés, távolléti díj, illetve a szabadság pénzbeli megváltásának költségeit az önkormányzat biztosítja. Az önkormányzat minden más önkormányzati intézményben foglalkoztatottal azonos módon biztosítja a szociális, jóléti intézkedésekhez, illetve a megfelelő munkavégzéshez szükséges forrásokat.

(A borítóképen: Újabb döntések születtek a városházán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában