„Vigyázzunk online is egymásra!”

2020.08.17. 09:00

Tesznek a biztonságért

Interaktív és innovatív programokkal készültek a prevenciót maguknak érző szervezetek a Miskolc Plazában.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

„Vigyázzunk online is egymásra!” címmel rendezett bűnmegelőzési és prevenciós programokkal teli délutánt a megalakuló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára, valamint a Promise Egyesület a Miskolc Plaza vezetőségével karöltve, amely a helyszínt is biztosította. Szombaton 14 és 18 óra között várták az odalátogatókat, a rendezvényen 15 szervezet összesen 30 szakembere képviseltette magát.

Összefogás

Párbeszédet kezdeményeztek kicsikkel és nagyokkal az online térben leselkedő veszélyekről és azok kivédési lehetőségeiről.

A beszélgetés során „digitális ellenőrzőlistát” adtak közre papírformában. A rajta szereplő intelmek, tanácsok betartásával csökkenthető az áldozattá válás lehetősége. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai egészségügyi szűréssel, játékokkal, tájékoztatással és fogyatékossági kérdésekben információkkal készültek a prevención túl.

A bűnmegelőzés és a sport kapcsolata rendkívül fontos a szervezők számára, hiszen példát mutathat és élményeket adhat. A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapat képviselői ügyességi pályával készültek, valamint a Kaisair Craft Kft. pilótái repülőgép-szimulátorral tették színessé a rendezvényt. A prevenciós és más fontos információkat tartalmazó kiadványokon túl megannyi ajándékkal távozhattak az érdeklődők.

– A bűnmegelőzés területén hatékony összefogás történt, és a megyénkben több hasonló rendezvény, érzékenyítés, képzési lehetőségek is a terveink között szerepelnek. Fel kívánjuk venni a kapcsolatot más, megelőzésben érintett szervezetekkel, amelyek véleményem szerint erősíthetik szövetségünket, előre lendíthetik ügyünket. A megelőzés nem csupán egy-két szervezet vagy célcsoport ügye, hanem társadalmi érdek, melyhez mindenkinek hozzá kell tenni a maga részét. Komolyan kell vennünk az állampolgárok biztonságát online és offline egyaránt. Pozitívan, ötletekkel tele és elhivatottan tekintünk a munkára – mondta Szabó Péter, a bűnmegelőzési tanács titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában