közösségépítés

2020.08.24. 11:30

Megnyitotta kapuit az ároktői közösségi ház

Egy év alatt kialakult egy erős bizalmi kötelék a helyiekkel.

Pap Gyula

Fotó: Olvasónk

– Az ároktői közösségi ház a „Legyen jobb a gyermekeknek” a Mezőcsáti járásban című pályázat keretein belül 2019 májusában nyitotta meg a kapuit. Jelenleg még ideiglenes helyszínen működünk, de folyamatban van a végleges helyszín felújítása – tájékoztatott Répásiné Lakatos Mónika, a közösségi ház vezetője. – A ház adta szolgáltatásaink közé tartozik a szociális ügyintézés, az információnyújtás, valamint a jövőben – amikor már a végleges helyszínen működünk – az alacsony küszöbű szolgáltatásaink is – mosás, tisztálkodás – elérhetőek lesznek a helyiek számára. Felnőttek számára háztartásvezetési – gazdálkodási – és pénzkezelési ismeretek című előadásokat, valamint elsősegélynyújtó előadásokat szervezünk, szakemberek bevonásával. Ingyenes jogi tanácsadásra van lehetőség a helyiek számára, képzett jogász alkalmazásával.

Gyermekeknek, felnőtteknek

– A program keretein belül a korszerű tudás megszerzése céljából nagy érdeklődéssel kísért, a számítógépes technika elemeit bemutató IT-oktatást szervezünk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Gyermekeknek szabadidős és sportprogramokat, kézműves-foglalkozásokat, túrákat – gyalog, kerékpárral –, közösségi akciókat a környezettudatosság jegyében, zenés-táncos délutánokat, vetélkedőket, valamint csoportfoglalkozásokat szervezünk – ismerteti Répásiné Lakatos Mónika. – Egyéni, illetve mikrocsoportos tanulást segítő felzárkóztató foglalkozásokat tartunk igény szerint az itt élő iskolás gyermekek számára.

A nyári szünetben egész napos nyári napközi tábort működtetünk, 15–20 fő részvételével mindennap. Az önkéntesség meghonosításával, prevenciós tevékenységekkel szeretnénk az itt élőket segíteni. Célunk, hogy egy jól működő közösséget alakítsunk. Ez alatt az egy év alatt kialakult egy erős bizalmi kötelék

a helyiekkel, így bátran fordulnak hozzánk problémáikkal, aminek mi nagy örülünk, és nem utolsósorban hatalmas az igény a programjaink iránt is. Az idén a meglévő foglalkozásaink mellé tehetségkutató programot rendezünk a gyerekeknek, ahol több kategóriában is megmutathatják tehetségüket – fejtette ki a közösségi ház vezetője.

(A borítóképen: Mindenki talál jó programot a napköziben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában