gyerektábor

2020.08.15. 09:30

Árnyszínházzal zárult

Az elmúlt héten mesebirodalommá változott a Hernádszentandráson működő tanoda.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk

„Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus elvarázsolt kicsiket és nagyokat, csak úgy repültek az órák észrevétlenül, mindenki sok-sok mosolyt vitt haza magával kicsi batyujában” – olvasható Üveges Gábor, Hernádszent­andrás polgármesterének közösségi oldalán.

Érzékszervek

Csontos Annamáriától, a tanoda munkatársától megtudtuk, a mesetábort a tanoda szervezte, és a foglakozások központjában természetesen a mesék álltak. Hernádszentandráson folyamatosan működik a tanoda, hiszen a járvány miatt a gyerekek márciustól nem jártak iskolába. Azonban szükségük van a közösségre, a tartalmas közösségi programokra.

– A mesetábor tematikáját Zámborszky Eszter állította össze oly módon, hogy a különböző napok különböző érzékszervek köré épültek fel. Volt olyan nap, amikor a látás állt a középpontban. A gyerekek fénnyel és az árnyékkal játszottak, amikor pedig a hallás volt a téma, hangszereket készítettünk, és figyeltük, vajon milyen különleges hangokat hallhatunk a környezetünkben. Érdekesek voltak a közösségépítő, az együttműködést segítő játékok, és persze volt rengeteg mese. Eszter előadásában mindennap hallottunk két mesét, melyek kapcsolódtak a nap témájához – mesélte Annamária.

Hozzátette: a hetet azzal zárták, hogy a hét közben hallott meséket árnyjáték formájában adták elő. Csütörtökön elkészítették a bábokat, az árnyszínház pedig egy nagy dobozból és sütőpapírból készült, melyet egy kis lámpával világítottak meg. Ez a fajta előadás nagyon tetszett a gyerekeknek, mert ők nem látszottak, és így bátran mondták a szövegüket. Erre az alkalomra meghívták a diákok szüleit is, hogy lássák, mivel foglalkoztak egész héten.

– Ilyen jellegű tábort még nem szerveztünk, úgyhogy újdonság volt a gyerekek számára. Nagyon élvezték, aktívan bekapcsolódtak a foglalkozásokba. Eszter rendkívül változatos programokkal készült, folyamatosan fenntartotta a kicsik figyelmét négy órán keresztül – fogalmazott Annamária.

(A borítóképen: Izgalmas feladatokat kaptak a gyerekek a táborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában