lemezlovasok

2020.07.27. 15:30

Underground zene a fürdőben

Miskolctapolcán debütáltak a lemezlovasok szombaton.

Pap Gyula

Török János lemezlovas

Fotó: Vajda János

A miskolci Rezidencia csapat, amely a helyi underground elektronikus zenei élet felpezsdítésén fáradozik, új projekttel jelentkezett. Aquatrip a neve a most szombaton indult partisorozatnak, mely fellépési lehetőséget teremt a helyi DJ-knek, akiket olyan nagy nevek egészítenek ki, mint most például Budai vagy James Cole.

A produkciók exkluzív környezetben a miskolctapolcai barlangfürdőben, minőségi hang- és fénytechnikával valósultak meg.

– Az elmúlt két évben azon voltunk, hogy összefogjuk a miskolci és a régióban élő underground DJ-ket, és lehetőséget biztosítsunk számukra a bemutatkozásra – idézi fel Totpeti, a Rezidencia egyik alapítója. Rendkívül büszkék arra, hogy az élő netes elektronikus zeneszolgáltatást, a live streamet vidéken először ők indították el. Ezen a platformon bárki élőben követheti a csapat vendégeinek szettjeit; időközben mintegy kilencven különböző érdeklődésű és más-más stílust képviselő lemezlovas fordult meg a stúdióban. Továbbra is szeretnék megtartani eredeti törekvésüket, de most valami újat is kívánnak nyújtani követőiknek.

Karanténban is

A koronavírus-járvány idején a zeneipar többi szereplőjéhez hasonlóan a DJ-k is keresték a lehetőségeket, hogyan tudnának kapcsolatban maradni a közönséggel, a komor helyzet közepette is felszabadult szórakozást nyújtani számukra.

– Nehezen éltük meg mi is az elmúlt hónapokat, de ahogy kezdték feloldani a korlátozásokat megindult a fantázia. Azt tudtuk, hogy a szabadba akarunk menni, különleges és természetközeli helyet kerestünk, így került képbe a barlangfürdő – meséli a DJ. Pár nap ötletelés után így állt össze a Groove Aquatrip, ami idén két alkalommal költözik Miskolctapolcára. Délben kezdtek, a nyolc DJ másfél óránként váltotta egymást. Egészen éjjel 2-ig tartott a rendezvény, amit a szakma nagy „öregje”, DJ Budai zárt. Úgy állították össze a fellépési listát, hogy ne zavarják a fürdőzőket, így léleksimogató, organikus house zenékben sem volt hiány. Hiszen az is volt a cél, hogy ledöntsék az elektronikus zene köré épült negatív sztereotípiákat. A pultnál felsorakoztak: Totpeti, John­ny De Good, Zemar Kambas, Mato, James Cole, 7mirror, Squell, Totpeti b2b Hälga, DJ Budai.

(A borítóképen: A fürdők éjszakája program részeként Török János DJ is zenélt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában