Semmelweis-nap

2020.07.01. 12:00

Megerősítés, hogy amit eddig elért, jó irányba mutat

Egy orvos karriert építhet Miskolcon, akár a nemzetközi hírnév felé vezető út is kezdődhet itt.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A Semmelweis-nap ad alkalmat arra, hogy a sokszor emberfeletti munkát, amit az egészségügyben dolgozók végeznek, ilyenkor elismerjék. A hivatáson túl ilyenkor kicsit önmagukkal is foglalkozhatnak, hiszen kell, hogy erőt meríthessenek a további küzdelmekhez, szakmájuk gyakorlásához – mondta dr. Körömi Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház I. Belgyógyászat – Kardiológiai Osztályának frissen kinevezett adjunktusa.

A szív orvosa

Az adjunktusi cím fontos lépcsőfok egy fiatal szakorvos életében, ezzel is azt erősítik benne, hogy az amit eddig elért, az nagyon jó irányba mutat, megfelelő úton halad a szakmájában – fogalmazott dr. Körömi Zsolt.

Biztatás, hogy az úton maradjon és minél gyorsabban fejlődjön, a munkáját örömmel végezze – tette hozzá. A fiatal orvos jövőjét a kardiológiai osztályon képzeli el, ott, ahol most is dolgozik. Az utóbbi években olyan mértékű technikai és erőforrásbeli fejlesztések történtek ezen az osztályon, amelyek rendkívüli vonzóvá teszik mind a fiatalok, mind a tapasztaltabbak számára – hangsúlyozta. Lehetőség van invazív szívkatéteres vizsgálatokat végezni, hiszen az adjunktus maga is ennek a munkacsoportnak a tagja. Ezenfelül számos olyan szerteágazó feladat várja a fiatalokat, amiben ha kellő tapasztalatot szereznek, jó orvossá tudnak válni.

A várható szív-, és érrendszeri központ létrehozásával járó fejlesztések révén lehetővé válik, hogy eddig nehezebben elérhető kezelésekhez hamarabb, egyszerűbben hozzáférjenek a borsodi betegek is, ami szintén megtartó erő az orvos számára. Illetve a kardiológia területén is rengeteg előrelépési, karrierlehetőség van.

A kardiológia önmagában is biztosít egy olyan tudásanyagot, amelyben ki tud teljesedni, a szakmájában tud fejlődni az orvos – mondta az adjunktus, aki belgyógyászattal is foglalkozik. Alapvetően szükséges, hogy aki gyógyítással foglalkozik, az széles látókörű legyen. Ismernie kell az új módszereket, beavatkozásokat, a legfrissebb tudományos értekezéseket. Az orvoslás minden területéhez kell értenie annyira, hogy megfelelően tudja menedzselni a betegeket. Ezenfelül pedig kell egy szakterület, amivel kiemelten foglalkozhat, akár olyan szinten is, hogy nemzetközi hírnevet szerezzen – állapította meg.

(A borítóképen: Dr. Körömi Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában