olvasói panasz

2020.07.08. 08:30

Javul a helyzet, az átállás ideje alatt érezhették a szagot

Elviselhetetlen szag terjedt a Jásztej Kft. üzeme körül, olvasói panasz érkezett szerkesztőségükbe.

Apagyi Beáta

Fotó: Végh Csaba

Megkeresésünkre a Kft. munkatársai elmondták, hogy a hatóságok által előírt követelményeknek eleget téve valósítottak meg környezetvédelmi beruházást, mely során egy technológiai szennyvíz létesítésére került sor. A művelet legfontosabb célja, hogy a tejgyártás során keletkezett szennyvíz megtisztítva, az előírásoknak megfelelően hagyja el az üzemet. A Jásztej Kft. kérdésünkre elmondta, hogy több megkeresés is érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatban. Eddig is, és ezután is a kellemetlen szag mihamarabbi megszüntetésén dolgoznak.

Fontosnak tartják kihangsúlyozni, hogy az irritáló illatok az egészségre ártalmatlanok, az üzemben fennálló helyzettel kapcsolatban folyamatosan tájékoztatják a hatóságokat.

– Már több intézkedést is megtettünk, de nem bizonyultak elegendőnek. Egy biofilter került beüzemelésre, melynek feladata a szagok semlegesítése. Teljesítményét és hatékonyságát is tudjuk növelni, annak érdekében, hogy megszüntessük a kellemetlen szagokat. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a helyzet nem tartható fent sokáig, nagy erőkkel dolgozunk a kellemetlenségek elhárításán, addig is kérjük a tisztelt lakosok szíves megértését és türelmét – mondták.

Aktuális

Jelenleg a probléma megoldódni látszik. Bartha György, a Velünk a Város önkormányzati képviselője elmondta, hogy több alkalommal is járt a tejüzem környékén és határozottan javulást érzékel. – Kevesebb panasz érkezett az elmúlt időszakban, reméljük, hogy tartósan megoldódik a probléma – erősítette meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában