renoválás

2020.07.10. 08:00

Időszerű már az ózdi iskola felújítása

Több mint ötven esztendős épület újul meg Ózdon.

Marosréti Ervin

Forrás: ózdiszc.hu

Időszerű épületenergetikai fejlesztések kezdődhetnek el az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziumban, köszönhetően egy elnyert pályázatnak, aminek a megemelkedett költségeit a kormány még kiegészíti. Összességében így több, mint 300 millió forintot költhetnek az épület rekonstrukciójára, amely időszerű, hiszen a Bródyt több mint ötven esztendeje, 1967-ben adták át a tanulók számára.

A beruházás többek között az épület hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, fűtésrendszerének korszerűsítését és napelemrendszer telepítését is magában foglalja.

– Mindannyiunk közös érdeke, hogy egyre jobb körülmények között tudjanak tanulni a jövő szakemberei, technikusai, mérnökei, mert nélkülük nem képzelhető el az ózdi gazdaság jövője. A pályázaton korábban elnyert 190 millió forint forrást, 117 milliós támogatással egészítette ki a kormány, amely már a Magyar Közlönyben is megjelent – árulta el Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Belső átszervezések

A közelgő kivitelezéssel kapcsolatban Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, a munka a tervek szerint még júliusban megkezdődik, amely a következő tanévben az oktatás minőségét nem befolyásolja majd.

– Amint szükséges, azt belső átszervezések útján igyekszünk gördülékenyen megoldani. Sőt, meg is kell, hiszen a kivitelezés az összetettsége okán több hónapon keresztül folyik majd a létesítményben – tette hozzá Nagy Zsuzsanna. – A Bródyban egyébként a következő tanévben közel kétszáz diák vesz részt nappali képzésben, és hasonló létszámban esti oktatásban is tanulnak majd a hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában