adomány

2020.06.25. 09:30

Védőfelszereléseket kaptak az intézmények

Az ózdi szociális intézményekbe kerül a Kínai Evangélikus Gyülekezet adománya.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

Fotó: Szepesi Daniel

Több önkormányzatot, köztük az ózdit is támogatta a Kínai Evangélikus Gyülekezet. A helyi városházán a koronavírussal szemben használt védőfelszereléseket adományozott a szervezet képviselője, amelyet a város nevében Janiczak Dávid polgármester vett át. A dobozokban védőruhák, kesztyűk és fertőtlenítőszerek voltak, amelyek szükség esetén az újbóli hatékony védekezést szolgálhatják majd.

Segítő kéz

Jyng Mihály, a Kínai Evangélikus Gyülekezet elnöke elmondta: ebben a helyzetben fontosnak tartják, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsék az önkormányzatokat. Ózd mellett hasonló adományokkal jártak már Kiskőrösön, Monoron, Dabason és több fővárosi önkormányzatnál is. A gyülekezetet egyébként több mint egy évtizede alapították, jelenleg százötven taggal működik.

– Az egyik ózdi kínai áruház tulajdonosa is tagja az evangélikus gyülekezetnek, az ő segítségével kaptuk ezt az adományt, amiért egy külön levélben is kifejeztem a köszönetemet – tette hozzá Janiczak Dávid polgármester. – A védekezéshez használt védőpajzsok, ruhák, kesztyűk és fertőtlenítőszerek az ózdi szociális intézményekbe kerülnek, hiszen ebben az ágazatban van leginkább szükség erre. A hírek szerint a koronavírussal kapcsolatban egy második hullámra is készülni kell, ezért igyekszünk erre a lehető legjobban felkészülni.

(A borítóképen: Az adomány átadásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában