Gyermeknapi kívánság 2020

2020.06.12. 12:00

Állatorvos lehetett picit

A kilencéves Illés Johanna az Észak-Magyarország segítségével látogathatott el az állatkórházba.

Detzky Anna

dr. Pál Petra állatorvos, középen Illés Johanna és jobbra Orosz Gabriella asszisztens

Fotó: Bujdos Tibor

A kilencéves Illés Johanna állatorvos szeretne lenni, az Észak segítségével ellátogathatott a Miskolci Állatkórházba. A kislány nagy örömére teljesült a gyermeknapi kívánsága: jelentkezett az Észak-Magyarország felhívására – miszerint öt gyermeknek teljesítjük a kívánságát –, és neki kedvezett a szerencse.

Illés Johanna ezt a levelet küldte kapunknak: „Hidasnémetiben élek, 9 éves vagyok. Az én nagy álmom az, hogy egy napot eltölthessek a Miskolci Állatkórházban, és megnézhessem az állatorvosok napi munkáját. Kétéves koromban súlyos daganatos betegségen estem át, 11 hónapot voltam kórházban, de már teljesen jól vagyok, és állatokat szeretnék majd gyógyítani, ha nagy leszek, mert nagyon szeretem őket.”

Johannát nagyon kedvesen fogadták a Miskolci Állatkórházban, ahol egy igazi műtéten is részt vehetett.

Dr. Pol a példaképe

Johanna látogatásakor mi is ott voltunk, a kislány egy hét hónapos berni pásztorkutya, Pepe ivartalanító műtétének előkészítésébe kapcsolódhatott be. A helyszínen érzéseiről beszélt nekünk.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, tetszik minden. Dr. Pol állatorvos a példaképem a tv-s sorozatból, és van róla szóló könyvem is, amit esténként olvasgatok. Otthon két tacskót és három nyulat tartok. A két lánynak most lesznek kisnyuszijai, meg vannak csirkéink is. Szívesen járok lovagolni Gibártra, ahol a kismacskákkal is szoktam játszani – mondta.

Két születésnapot tart

Az állatkórház udvarán a szülőkkel is találkoztunk.

– Johanna pici korától kezdve szereti az állatokat. Kedvencei a lovak és a kutyák. Amikor megláttuk az újságban a gyermeknapi felhívást, úgy döntöttünk, hogy olyasmit szeretnénk kérni, ami egy élmény, mert játékból van neki bőven – osztotta meg Illés Mónika, az édesanya. – Eddig az állatorvoshoz csak velünk jött, és szerettük volna, ha megismeri a másik oldalt is. Johanna kétéves korában kemo- és sugárterápiát kapott, így kicsi gyermekkorától látja, hogy milyen egy orvos munkája. 2013. február 10-én volt egy életmentő műtéte, amit második születésnapjaként minden évben megünneplünk. Nagyon hálásak vagyunk a miskolci és a szegedi kezelőorvosainak. A GYEK-ben Johanna sokat játszott orvososat. Egyébként segítőkész, jószívű gyerek, valószínűleg ezért érdeklődik a gyógyítás iránt, csak nála ez az állatokra irányul. Mi maximálisan támogatjuk a törekvésében.

Jól jön az utánpótlás

A műtét végén ifj. Puskás Gábor kisállatgyógyász, szak­állatorvos elmondta, hogy a Miskolci Állatkórház szívesen támogat hasonló akciókat.

– Hosszú évekre visszamenőleg fogadunk gyerkőcöket hasonló megkeresésekkel. Igyekszünk az oktatásban is ilyen formán részt venni, óvodás, általános iskolás és gimnazista csoportokat is fogadunk. Az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói pedig szakmai gyakorlatra és a diplomázás előtti klinikai gyakorlatuk teljesítése miatt jönnek hozzánk. Jelenleg rendkívüli állatorvoshiány van hazánkban és talán egész Európában is. Dr. Pál Petra doktornőnk jó példa arra, hogy egy korábbi gyakornokunkból kolléga lett. Johanna kívánsága most nekünk is meglepetés volt, és ez egyelőre inkább róla szól, mint a hivatásválasztásról, de minden ilyen jópofa ötletben nagyon szívesen részt veszünk – ecsetelte a kisállatgyógyász.

A gyermeknapi kívánságok teljesítéséről folyamatosan számolunk be az Észak-Magyarországban.

(A borítóképen: Johanna részt vehetett a műtét előkészítésében)

Korábbi kívánságok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában