építkezés

2020.05.21. 12:00

Y-híd: nem tervezték, így nem épül bicikliút

Nem lesz kerékpárút az Y-hídon, derült ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) válaszából.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Egyik olvasónk ezzel kapcsolatos, napokban felmerülő kérdését továbbítottuk a beruházó cégnek.

Hideg András kommunikációs igazgató válaszában így fogalmazott:

„A NIF Zrt. beruházásban megvalósuló Y-híd jelenleg készülő kiviteli tervei – amelyek az illetékes hatóságok által 2019-ben kiadott építési engedély és az azokhoz tartozó engedélyezési tervdokumentációk alapján készülnek – kerékpáros közlekedésre kijelölt sávot nem tartalmaznak. Az engedélyezési tervben és az engedélyezési eljárás során a közútkezelők a tervben foglaltakra a hozzájárulásukat megadták. A kiviteli tervek csak az építési engedély és az engedélyezési tervdokumentációk alapján, azzal összhangban készülhetnek.”

Lakossági fórum helyett

Arról nemrégiben számoltunk be, hogy próbacölöpözéssel kezdődött meg az építkezés még április elején.

A 13 és fél milliárdos beruházásról egyébként az eredeti terv szerint lakossági fórumot tartottak volna, ám erre a koronavírus-járvány miatt már nem volt lehetőség. Rendkívüli megoldásként a beruházás részleteit feltöltötték a város honlapjára, ahol bárki által elolvashatók: részletesen ismertetik a belvárost elkerülő út és az úgynevezett Y-híd terveit, a híd egyik ága egyébként Martinkertváros, a másik a Tiszai pályaudvar felé halad. A terveket 15 napon át bárki véleményezheti, a válaszok később olvashatók majd a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában