Helyi közélet

2020.05.24. 11:00

Védettséget akarnak a vadasparki kapunak

A miskolci jegyzőhöz fordul a Miskolcért Másképpen Facebook-csoport.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

„A Miskolcért Másképpen Facebook csoport, mely a csanyiki vadaspark bejárati kapujának megmentését kezdeményezte – a szakmai indokot készítő Taba Benő építésszel az élen – azzal a kéréssel fordul önhöz, mint Miskolc Megyei Jogú Város jegyzőjéhez, hogy a megmentett vadasparki bejárati kaput, felújítása után a közgyűlés helyezze városi örökségvédelem alá. Tisztelettel a kérésünket a megfogalmazott a szakmai indokkal, valamint e kiegészítéssel: a bejárati kapu héjszerkezetének felújításához csoportunk kedvezőárú anyag és profi kivitelezőszakember javaslattal áll a rendelkezésre, melyről Szunyogh László főépítész urat már tájékoztattuk, terjessze a miskolci közgyűlés elé” – más dolgok mellett ezt is tartalmazza a levél, amelyet a csoport Ignácz Dávid jegyzőnek fogalmazott.

Bontás helyett felújítás

Nemrég értesülhettünk arról, hogy hosszas munka, egyeztetés, pénzügyi, illetve szakmai mérlegelés eredményeként, a lakosság, a miskolci civilek véleményét is kikérve és meghallgatva, a miskolci polgárok akaratának megfelelően sikerült megtalálni a módját annak, hogy megmaradjon a vadaspark eredeti kapuja. Így bontás helyett felújítás vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában