Miskolc

2020.04.09. 14:00

Újra lehet sétálni az Aradi sétányon

Az élményfürdő kivitelezője megígérte. Úgy is lett. Újranyitották a tapolcaiak átkelőútját.

Szaniszló Bálint

Nagy Béla és felesége régóta Miskolctapolcán élnek, mindketten nyugdíjasok, és – békeidőkben – naponta járnak be a városba vásárolni, ügyeket intézni, unokákra vigyázni. Minden nap az Aradi sétányt használják, mert ha arra mennek, akkor azonnal a buszmegállóban lehetnek, nem kell sokat kutyagolni, Ráadásul a rendelő, a gyógyszertár és a posta is arra van.

A híd elválasztotta

Éppen ezért nem érintette őket valami jól, hogy tavaly ősszel a két strand közötti úton (ez az Aradi sétány – a szerk.) elkezdték építeni azt a bizonyos hidat, ami összeköti majd az élményfürdőt a régi stranddal. A beruházó ugyanis az építés idejére lezárta az Aradi sétányt. A gyalogosok biztonsága érdekében semmilyen átjárást nem voltak hajlandóak megengedni.

Ez a helyzet alapjában véve érthető is. Az érintett miskolctapolcaiak attól ijedtek meg joggal, hogy az eredeti tervek szerint egészen nyárig tervezték lezárva tartani a sétányt.

Gyorsaságot ígértek

Egy őszi lakossági fórum segített közelíteni az álláspontokat, és megoldást találni a problémára. A helyiek számára mind a városvezetés, mind a kivitelező azt az ígéretet tette, hogy a szerkezetépítési munkálatokat követően, amint lehetőség lesz rá, azonnal visszaáll a gyalogosközlekedés. A lakossági fórumon a kivitelező azt ígérte, legkésőbb 2020 áprilisára az Aradi sétány átjárhatóságát a megfelelő élet- és balesetvédelem mellett biztosítani fogja.

Megnyugodhatnak

A kivitelezési munkálatok jó ütemben haladnak, így a biztonságos gyalogosforgalomhoz szükséges helyreállítási munkálatok, illetve a gyalogosokat védő szerkezet az Aradi sétányon – az ígéreteknek megfelelően – elkészül, így néhány nappal ezelőtt újra járható lett az átjáró. Nagy Béla és felesége és minden tapolcai, aki számára fontos az Aradi sétány, immár megnyugodhat, mert nem kell nagyot kerülniük, hogy eljussanak úti céljukhoz.

Gépjárművekkel természetesen továbbra sem lehetséges az áthaladás az Aradi sétányon.

(A borítóképen: Alagút védi a gyalogosokat a munkaterülettől | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában