Tiszaújváros

2020.04.19. 08:00

Teljesen elkülöníthetik a tünetekkel érkezőket

A tiszaújvárosi rendelőintézetet is felkészítik az esetleges tömeges megbetegedésekre.

A tiszaújvárosi rendelőintézetben úgynevezett kétkapus rendszert építenek ki.

„Ez azt jelenti, hogy úgy kell átalakítani a rendelőintézetet, hogy a koronavírussal fertőződött betegek teljesen el legyenek különítve a többi betegtől – mondta el Pap Zsolt alpolgármester. – Éppen ezért abban a rendelőrészben, ahová ügyeleti időszakban érkeznek a betegek, ott lesz majd a háziorvosi ellátás. Itt felváltva fognak a háziorvosok rendelni, és a szabály továbbra is érvényben marad, először csakis telefonon lehet az orvost megkeresni, és az orvos utasításainak megfelelően eljárni.

Biztonságos ellátás

A rendelőintézet C épületében, ami most felnőttháziorvosi rendelőként működik, telefonos konzultáció után azok mehetnek, akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon: lázasak, köhögnek, légszomjjal küzdenek. Csak a hátsó bejárat lesz nyitva, a másik, a gyermekrendelő felőli oldalon lévő fotocellás bejárati ajtó zárva lesz, illetve az emeleti átjáró is le lesz zárva. Erre azért van szükség, hogy teljesen el tudjuk különíteni a légúti betegeket a többi, egyéb problémával a rendelőbe érkező betegektől.”

(A borítóképen: Orvosi váróterem/Illusztráció| Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában