Ízvilág

2020.03.01. 18:00

Röpködtek az ütős sztorik a konyhában

Babgulyást főzött a DVTK-FUX női röplabdacsapata a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete számára.

Bájer Máté

Fotó: Bujdos Tibor

A Drót bisztróban konyhai tapasztalataikról kérdeztük a sportoló lányokat.

Kis csapatban főznek

– Magamnak és a páromnak szoktam főzni, amikor az időm engedi, a hétvége azonban kötelező – meséli nekünk Kovács Edina. – Általában azt készítek, amihez éppen kedvünk van. A repertoár vegyes: húslevestől kezdve a különböző tésztákon át bármit megcsinálok. Nagyon szeretek enni, imádom a leveseket, de csirkét és vadat is szívesen eszek. A hal az egyetlen, ami tiltólistán van.

Kovács Edina elárulta, hogy szeret a konyhában kísérletezni, és azt is hozzátette, eddig még nem volt olyan étel, ami kifogott volna rajta.

– Nagyon sok receptet nézek meg, szeretek új dolgokat kipróbálni. Ha az ember tud főzni, és meg akar csinálni valamit, akkor annak előbb-utóbb mennie kell – teszi hozzá küzdőszellemben.

Fűszeres fogások

Kundrák Eszter életében volt egy időszak, amikor egyedül élt, ekkor tanulta meg, hogyan kell otthonosan mozogni a konyhában.

– Magamnak főztem, sütöttem. Próbálok újdonságokat is kipróbálni, nyilván egyelőre receptből, mert még nincs akkora tapasztalatom. Ilyenkor felhívom anyukámat tanácsért.

Eszter is a barátjával szokott főzni, ha idejük engedi.

– Legtöbbször csirkemellet készítünk rizzsel vagy tésztával. Nagyon fűszeresen eszünk; így fel lehet dobni a kissé unalmasabb ételeket is.

A játékos mára jól elboldogul a konyhában, csak a sütés területén adódnak néha problémák.

– Készítettem egy sütit, aminek a tésztája nem sikerült. Anyukámnak kellett segítenie. Ez az egyetlen dolog, ami kifogott rajtam.

(A borítóképen a DVTK-FUX női röplabdacsapatából pár játékos látható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában