2020.03.01. 18:00
Röpködtek az ütős sztorik a konyhában
Babgulyást főzött a DVTK-FUX női röplabdacsapata a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete számára.
Fotó: Bujdos Tibor
A Drót bisztróban konyhai tapasztalataikról kérdeztük a sportoló lányokat.
Kis csapatban főznek
– Magamnak és a páromnak szoktam főzni, amikor az időm engedi, a hétvége azonban kötelező – meséli nekünk Kovács Edina. – Általában azt készítek, amihez éppen kedvünk van. A repertoár vegyes: húslevestől kezdve a különböző tésztákon át bármit megcsinálok. Nagyon szeretek enni, imádom a leveseket, de csirkét és vadat is szívesen eszek. A hal az egyetlen, ami tiltólistán van.
Kovács Edina elárulta, hogy szeret a konyhában kísérletezni, és azt is hozzátette, eddig még nem volt olyan étel, ami kifogott volna rajta.
DVTK-FUX női röplabda csapata főzött
– Nagyon sok receptet nézek meg, szeretek új dolgokat kipróbálni. Ha az ember tud főzni, és meg akar csinálni valamit, akkor annak előbb-utóbb mennie kell – teszi hozzá küzdőszellemben.
Fűszeres fogások
Kundrák Eszter életében volt egy időszak, amikor egyedül élt, ekkor tanulta meg, hogyan kell otthonosan mozogni a konyhában.
– Magamnak főztem, sütöttem. Próbálok újdonságokat is kipróbálni, nyilván egyelőre receptből, mert még nincs akkora tapasztalatom. Ilyenkor felhívom anyukámat tanácsért.
Eszter is a barátjával szokott főzni, ha idejük engedi.
– Legtöbbször csirkemellet készítünk rizzsel vagy tésztával. Nagyon fűszeresen eszünk; így fel lehet dobni a kissé unalmasabb ételeket is.
A játékos mára jól elboldogul a konyhában, csak a sütés területén adódnak néha problémák.
– Készítettem egy sütit, aminek a tésztája nem sikerült. Anyukámnak kellett segítenie. Ez az egyetlen dolog, ami kifogott rajtam.
(A borítóképen a DVTK-FUX női röplabdacsapatából pár játékos látható.)