Nosztalgia

2020.03.09. 16:30

Célpontban a sütemény

Képes időutazásra várták a Vörösmarty városrészben élőket.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

Négyrészes előadássorozat programja volt a szombat délutáni a Célpont Közösségi Térben egy igazi, hamisíthatatlan nosztalgia „Mesekrémes” elfogyasztása mellett. A vetített képes előadáson visszatekintettek a Mese Cukrászda múltjára és a többi régi, híres miskolci cukrászdára.

Mindenki emlékszik rá

– Egy korabeli szórólapon megmaradt szöveg szerint 1980. szeptember 13-án, szombaton nyitották meg a legendás cukrászdát, ahová különlegességekkel csábították a vendégeket. Ki ne emlékezne a belváros szívében álló épületre meghatározó élénk sötétkék színével, és a nagy sárga „Mese Cukrászda” neon feliratra? – kezdte az előadást Reiman Zoltán miskolci helytörténész. Valószínűleg mindenki járt itt kisgyermekként vagy fiatalként. Kitért még a Roráriusz, a Capri vagy a Megay cukrászdákra is.

A sorozat következő részében Miskolc és a Szinva patak kapcsolata lesz előtérben, majd az utolsó előadás a Selyemrétről és az ott található fürdőről szól majd.

(A borítóképen: Reiman Zoltán a miskolci cukrászdákról mesélt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában