életveszélyes gyalogátkelő

2020.02.04. 10:00

Keressük a megyeszékhely legveszélyesebb zebráját – Videóval frissítve!

Helyenként életveszélyes átkelni egy kijelölt gyalogátkelőhelyen.

Szaniszló Bálint

A kisvonatnál biztonságos az átjárás

Forrás: ÉM

„Este 8-kor sárga villogóra állítják a lámpát. Utána kaszkadőrmutatvány átmenni a zebrán” – mesélte egy aktív miskolci gyalogos. Konkrétan a Katalin köznél lévő gyalogátkelőhelyre gondolt, amely a Miskolcról kivezető 3-as főközlekedési utat keresztezi.

Mint egy akciófilm

„Azon az úton azért este 8 óra után sem csekély a forgalom. Álltam – úgymond – bambán az út mellett, és igyekeztem megtalálni azt a kedvező pillanatot, amely alkalmas arra, hogy lelépjek az útról. Szándékom egyértelmű volt, és a közlekedési szabályok azt mondják ki, hogy az autók, buszok, teherautók vezetőinek kötelessége ezt tudomásul venni, és a gyalogost átengedni. Néhány perc ácsorgás után az egyik buszos megszánt, még villogott is, hogy indulhatok. Leléptem, de nem jutottam el, csak két sávnyit, mert az út közepén meg kellett torpannom: a másik irányból érkezőknek ugyanis eszük ágában sem volt engem továbbengedni. Nem túlzok, hogy halálfélelmem volt. Mintha egy akciófilm szereplője lettem volna. Nem áhított kaland volt átérnem a túlsó oldalra…”

Írják meg tapasztalatukat!

Ilyen és ehhez hasonló esetek – szerintünk – többekkel elfordulnak. Vannak igazán veszélyes zebrák Miskolcon.

Kérjük olvasóinkat, írják meg hasonló esetüket, osszák meg tapasztalataikat és jelöljék meg, melyik gyalog­átkelőhelyet tartják a legveszélyesebbnek. Cím: [email protected].


https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=cKjJxQ54lVQ&feature=emb_title


Máshol sem előzékenyebbek az autósok – tisztelet a kivételnek – a gyalogosokkal szemben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában