Karnevál

2020.02.16. 17:30

Karnevál az Avason

Immár hagyomány, hogy megrendezik a télűző rendezvényt Miskolc „hegyén”.

Hajdu Mariann

Fotó: Bujdos Tibor

Hetedik alkalommal tartották meg az Avasi karnevált a városrészben. A menet az Avastetői általános iskolától indult, a gyerekek és kísérőik az Avasi Gimnáziumig gyalogoltak, majd’ mindenki jelmezben vágott neki az útnak. A közönség a Vaga Banda Társulattal űzte el a telet, ebbe a feladatba a Diri Dongó együttes is becsatlakozott.

Az egybegyűlteket – hagyomány már ez is – a terület országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin köszöntötte. A képviselő arról beszélt, hogy a rendezvényt annak idején azért hozták életre, hogy az Avason is legyen farsang, ott is megidézzék a színes, télűző hagyományokat, a karneváli látványosságokat.

– Több száz avasi óvodás, általános iskolás, középiskolás és gimnazista búcsúztatja együtt a telet. Bízva az avasiak összetartó erejében, reméljük, hogy idén is sikeres télűzést csinálnak, és újra együtt készülhetünk a már tavaszi hangulatban megrendezendő húsvéti forgatagra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában