Közösségi program

2020.02.09. 15:00

Jótékonysági disznótoros mulatság és farsangvárás a Győri kapuban

Második alkalommal gyűlt össze farsangi ünnepvárásra a lakóközösség.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt részeként – múlt évben indította el hagyományteremtő céllal Dr. Nagy Ákos és Hollósy András önkormányzati képviselő segítségével a Győri kapui farsangi ünnepváró programot. Idén szombaton tartották a rendezvény folytatását II. Győri kapui disznótor – farsangi ünnepvárás címmel, a József utcai ifjúsági sporttelepen. Ezúttal a területileg illetékes összes képviselő támogatásával és aktív részvételével.

A közösségért

A program célja a Győri kapuban élők számára egy olyan disznótorral és kézműves vásárral kísért ünnepváró program létrehozása, amely a városrészben élők számára kínál közösségépítő eseményt. Természetesen a város egyéb részeiből is szeretettel várták az érdeklődőket, abban bízva, hogy az esemény évről évre megismétlődhet és ennek a farsangi ünnepvárásnak valódi hagyományt teremthetnek a Győri kapuban. A program során látvány tepertőkészítés, szűzpecsenye, oldalas és egyéb disznóságok frissen sütése, hurka, kolbász, szalonna sülve vagy nyersen történő árusítása garantálta a látogatók kulináris élvezetét. Ezen kívül lángossal, finom farsangi fánkkal, forró téli italokkal, jóféle pálinkákkal, teával és üdítővel várták a vendégeket. A disznótor közösségi jellege mellett egyben jótékonysági program is, amelynek bevételéből egy olyan kiadvány elkészítését támogatják, amely a Győri kapuról szólna, szerkesztésében, a benne lévő cikkek megírásában a helyiek szintén aktívan részt vesznek majd.

Családdal együtt

Eszter komplett családdal érkezett, a papán kívül, férje és a 13 hónapos Liliána is elkísérte a rendezvényre. A Győri kapuban laknak és az internetről értesültek az eseményről, egyébként korábban jártak futni az ifipályára. Gyermekkora családi disznóvágásait idézte fel a program, mely egykor két napig is tartott, és az egész família részt vett benne. A nézelődés után vásárláson is gondolkodtak, számos kézműves termék kínálta magát a sátrak alatt.

Zoltán szokásos edzéseinek terepe a Győri kapui sporttelep. Most úgy időzítette a futást, hogy meg tudja nézni a rendezvényt. Tetszett neki, így délután nejével visszatérnek, ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában