jótékonysági est

2020.02.11. 18:00

Az ózdi szakképzési centrumot segítik a bállal

Közeledik Ózd egyik legelegánsabb társasági eseménye, amelyet a Digitális Erőműben rendeznek meg idén is.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

Évekkel ezelőtt, dr. Bárdosné Dudás Viktória ötlete alapján hívták életre Ózdon azt a polgári bált, amely azóta folyamatosan fejlődött, és a település egyik legelegánsabb társasági eseményévé nőtte ki magát. Ezzel a civil összefogással a jövő generációjának fejlesztését biztosító kezdeményezést szokták támogatni, mert a fiatalok Ózdról történő elvándorlása az elmúlt időszakban sem állt meg.

Tart az elvándorlás

A tapasztalat ugyanis az, hogy az értelmiségi fiatalok már a szakközépiskolai tanulmányaikat sem Ózdon folytatják, a diploma megszerzése után pedig már nem térnek vissza a szülővárosukba. Erre példa, hogy az elmúlt tanévben nagyságrendileg kétszáz fővel ballagtak el többen a helyi általános iskolákból, mint ahányan ősszel Ózdon folytatták középfokú tanulmányaikat.

– Életre hívtam az úgynevezett Erőművi Erőtérkört, melynek tagjai azóta is önzetlenül, lokálpatriótákhoz méltóan vesznek részt programjaink előkészítésében, szervezésében – tette hozzá a jótékonysági est szervezése kapcsán Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű igazgatója. – Az esemény fővédnöke eddig minden évben Riz Gábor­­­ országgyűlési képviselő volt, de idén dr. Fónagy János is csatlakozott a jótékonysági akció segítéséhez. A támogatandó szervezetek kiválasztása során a legfontosabb rendezőelv, hogy ne intézményeknek ajánljuk fel a befolyt összeg egy jelentős részért, hanem előremutató, a fiatalok jövőjét építő programokat vagy beszerzéseket patronáljunk ezzel az összeggel.

Limitált létszám

A jótékonysági est fogadtatására jellemző, hogy minden évben egyre többen szeretnének részt venni az eseményen, mint a szervezők által meghatározott háromszáz fő. Az épület adottságai miatt ez lehet a vendégkör maximális létszáma, ezért az idei bálra hamar elkeltek a belépők.

– A polgári értékek szerinti segítésre, jótékonykodásra jelentős igény van Ózdon, még akkor is, ha ez nem üti át a médiazajt. Főleg nem a közösségi média szintjén – folytatta Bojtos Zoltán. – Már az első évben megmutatkozott, hogy nem csupán a jótékonysági estünkön való részvétel jelent rangot, de az oda kapott meghívás is. A térségből több tíz polgármester vesz részt családjával, barátaival együtt ezen a rendezvényünkön. Idén úgy döntöttünk, hogy azt a folyamatot kívánjuk segíteni, amellyel az Ózdi Szakképzési Centrum ide kívánja kötni az általános iskolát végző diákokat. Ennek egyik szegmenseként létrejön egy tudásközpont-fejlesztés is városunkban. Ezt a munkát miniszteri biztosként Riz Gábor országgyűlési képviselő koordinálja, az ITM minisztere, dr. Palkovics László kinevezése és felhatalmazása szerint. A konkrét cél pedig most nemcsak a városi, hanem a nemzetközösségi érzést is hivatott segíteni azzal, hogy az iskolák által jutalomként kiválasztott tanulók magyarságtudatát fogja a támogatott program erősíteni.

A február 22-i jótékonysági est 19 órakor kezdődik, a megnyitó köszöntők után pedig nyitótánc szórakoztatja a vendégeket, majd következik a vacsora. A sztárvendég idén az Ed Phillips és a Memphis Patrol zenekar lesz, a fellépés után pedig retró diszkó várja a bál résztvevőit Ózdon, a Digitális Erőműben.

(A borítóképen a jótékonysági est sztárvendégei, az Ed Phillips és a Memphis Patrol zenekar.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában