ónos eső

2020.01.10. 18:31

Még pénteken is csúszkáltunk

Sok helyen küzdenek továbbra is a csúszós utakkal és járdákkal.

Novák Krisztina

Az Ady Endre utca is rendben volt

Fotó: BUjdos Tibor

Két könnyű személyi sérüléssel járó baleset történt az ónos eső miatt a megye útjain péntek reggelig. Prügyön egy fiatal lány egy tolató autó mögé került és elesett a jeges úton, szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérülést szerzett. Encs és Fügöd között egy előzést végrehajtó autó az útviszonyok miatt megcsúszott, és a szemben lévő sávban szabályosan közlekedő két biciklissel koccant, de ők is csak könnyű sérüléseket szenvedtek.

Pénteken újabb két személyi sérüléssel járó baleset történt. Kazincbarcikán egy – a gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő – nőnek nem adta meg az elsőbbséget egy autós. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Szerencsésebb volt az a szikszói nő, aki az autóúton próbált meg átkelni a városban, és elsodorta őt egy autó. Az ő sérülései könnyebbek, nyolc napon belül gyógyulók.

Sokat javult a helyzet

– Elmondhatjuk, hogy csütörtökön és sajnos még pénteken is az anyagi káros balesetek domináltak. Csütörtökön negyvenkét, ma tizenegy ilyen ügyben – főleg koccanások és árokba, járdának csúszott autók esetében – kellett eljárnunk. Mindezek ellenére elmondható, hogy tegnap óta sokat javultak az útviszonyok – informálta szerkesztőségünket Janasóczki Attila c. rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Menetrend szerint

A MVK Zrt. tájékoztatása szerint pénteken nem volt fennakadás a miskolci tömegközlekedésben. Valamennyi villamos- és autóbuszvonalon zavartalanul, a menetrend szerint közlekedtek a járatok. Fennakadást egyedül a megnövekedett forgalom okozott, amitől függően néhány perces késések előfordultak.

Kézzel és géppel

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. péntek reggel 289 fővel kezdte meg a kézi síkosságmentesítési feladatokat az Avason, a Szentpéteri kapuban, továbbá a lakossági bejelentések alapján a járdákon és gyalogátkelőhelyeken. A gépi síkosságmentesítést négy géppel végezték az alábbi területeken: Búza tér, Jókai lakótelep, Bábonyibérc, Vologda, Győri kapu mellékutcák, Kilián-észak, Felsőhámor, Alsóhámor, Berekalja, Miskolctapolca mellékutcák és Görömböly mellékutcák. Lakossági bejelentések a Hóügyelet diszpécser-szolgálatára főleg a mellékutcákról érkeztek.

Péntek este hat óráig további kézi síkosságmentesítési feladatokat látnak el a társaság munkatársai 30 fővel Miskolctapolca hegyvidéki mellékutcáin. A gépi síkosságmentesítést továbbra is négy géppel végzik a Katowicénél és a környékén lévő mellékutcákban, a Tetemváron, az Aggteleki úton, Felső-Majláth és Berekalja mellékutcáin, illetve Lyukóbányán – tudtuk meg a miskolci önkormányzat tájékoztatójából.

Műtétre várnak

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház péntek reggel hat óráig négyszázöt járóbeteget látott el és hatvanegy beteget vettünk fel az osztályra. A csütörtökről péntekre virradó éjszaka nyolc műtétet végeztek a traumatológián, ebből egy beteg állapota volt súlyos, életveszélyes. Koponya- és alkartörése volt, állapota a műtét után stabilizálódott. További negyvenegy beteg vár még műtétre, ezért ma és hétvégén is teljes a kapacitás a műtőkben. A tegnapi nap folyamán, délután öt és hat óra között hatvanhat mentőautó érkezett a traumatológiára, és előfordult, hogy egyszerre huszonhárom mentő állta körbe az épületet. A megemelkedett betegszám miatt tegnap, ma és a hétvégén is gyakorlatilag mindenki dolgozik. Szerencsére a betegek nagyon türelmesek, ami megkönnyíti a munkánkat. A mai nap folyamán napközben még további nyolc, éjszaka pedig hat munkaállomáson dolgoznak a kollégáink” – tájékoztatott az intézmény vezetése.

Figyelik az utakat

„Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdától máig mind az ötvenkilenc, síkosságmentesítésre alkalmas gépünk járta a megye állami kezelésben lévő közúthálózatát, és összesen több mint ezer tonna útszóró sót, valamint közel nyolcvanezer liter kálcium-klorid oldatot juttattunk ki az útra. Kritikus helyzet sehol nem alakult ki, a pénteki napon is jól járhatóak voltak a hatáskörünkbe tartozó közutak, de kollégáink folyamatosan figyelik az utak állapotát és mindent megteszünk a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében. A közlekedőket viszont továbbra is arra kérjük, hogy az időjárás okozta útviszonyokat figyelembe véve közlekedjenek, és indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon” – írta megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában